Economic Local

O grădiniță cu program prelungit din Iași va intra în reparații capitale. Instituția va cheltui peste 1,7 milioane de lei

Publicat: 28 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O grădiniță cu program prelungit din Iași va intra în reparații capitale. Instituția va cheltui peste 17 milioane de lei
Peste 1,7 milioane de lei vor fi cheltuite pentru reparațiile capitale de la Grădinița cu program prelungit nr. 14

Grădinița cu program prelungit numărul 14 din Iași va intra în reparații capitale. Instituția de învățământ a publicat procedura de licitație recent

În cursul zilei de ieri, instituția de învățământ a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, procedura de licitație privind contractarea serviciilor de reparații pentru corpul B din cadrul grădiniței cu program prelungit numărul 14. Contractul are o valoare de peste 1,7 milioane de lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 26 ianuarie 2024.

Grădinița cu program prelungit numărul 14 din Iași va intra în reparații capitale. Contractul este finanțat prin fonduri locale

Contractul privind realizarea reparațiilor capitale pentru corpul B din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit numărul 14, în valoare de 1.781.605,01 lei, fără TVA, este susținut prin fonduri alocate din bugetul local al U.A.T. Municipiul Iași.

„Clădirea a fost realizată aproximativ în anul 1992, spațiul interior analizat având destinația inițială de spațiu comercial/atelier de croitorie. Conform hotărârii numărul 2.139/ 30 noiembrie 2004 (privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe) din tabel 1.6.2 pentru «Construcții pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, asistență socială, cultură fizică și agrement» – reiese perioada de viață pentru spațiul propus de 40-60 de ani. Durata normală de funcționare după noul catalog este de 40-60 de ani, durata consumată (2022-1992) este de 30 ani, deci va rezulta durata normală de funcționare rămasă de 10-30 de ani. Spațiul de clădire analizat se află la parterul unui bloc cu destinație de unitate de locuit. Spațiul interior analizat se dezvoltă în plan sub forma dreptunghiulară și are dimensiunile maxime la nivelul parterului de aproximativ 18,90 x 22,70 m”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Este important de precizat faptul că realizarea obiectivului de investiții are ca principal beneficiu crearea de noi spații destinate desfășurării activităților didactice pentru copiii înscriși în cadrul Grădiniței numărul 14.

Mai multe școli din Iași vor fi reabilitate termic

Primăria Iași va reabilita termic și energetic mai multe instituții de învățământ. Încă din luna octombrie 2023, consilierii locali au dat undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Reabilitare termică școli din municipiul Iași, județul Iași, Școala Gimnazială Elena Cuza Iași”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul Renovării, axa 2 – schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, opțiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

„Se dorește asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea activităților educative la nivelul unității administrativ teritoriale prin reabilitare termică pentru un număr de 600 de elevi, 60 de cadre didactice, personal auxiliar și personal didactic. Clădirea se compune dintr-un tronson având regim de înălțime P+2E. Clădirea are acoperiș tip șarpantă din lemn peste terasa necirculabilă, având ca strat finit tablă zincată”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Și Școala Primară „Petru Poni” din Iași va fi reabilitată energetic. Este vorba despre corpul C1 al instituției. Proiectul de hotărâre a prevăzut aprobarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul „Reabilitare energetică corp C1 clădire școală – Școală Primară Pentru Poni strada Păcurari nr. 112, din structura școlii gimnaziale Ion Creangă – Școală și Sala de Sport”.

O grădiniță cu program prelungit din Iași va intra în reparații capitale. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 26 ianuarie 2024, ora 15:00.

Adauga un comentariu