Mama si copilul

O femeie infectată cu COVID-19, care a născut în comă, și-a văzut bebelușul după două săptămâni

Publicat: 19 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie infectată cu COVID-19 care a născut în comă și-a văzut bebelușul după două săptămâni
O gravida cu COVID-19 a născut în comă

O gravida cu COVID-19 a născut în comă. Yanira Soriano, în vârstă de 36 de ani, a fost intubată timp de 11 zile într-o unitate de terapie intensivă înainte de a-și reveni „în mod miraculos” pentru a-și vedea cel de-al patrulea copil, a spus medicul său pentru AFP.

Femeia din New York si-a întâlnit pentru prima dată copilul pe care l-a născut la începutul lunii aprilie, în timp ce se afla pe un ventilator în comă artificială, deoarece avea o formă gravă de COVID-19.

„Nu știam cu adevărat dacă va supraviețui”, a spus Benjamin Schwartz, șeful de obstetrică și ginecologie de la Southside Hospital din Bay Shore. „Majoritatea pacienților aflați pe ventilator nu supraviețuiesc”.

Însă, în cele din urmă, a fost externată din spital, într-un scaun cu rotile, în aplauzele a zeci de lucrători din domeniul sănătății. Soțul ei, care purta o mască ca toți ceilalți, i-a înmânat cu blândețe pe băiatul lor, Walter.

Soriano era însărcinată in opt luni când s-a infectat, cam în același timp cu soțul ei, care a avut o forma mai puțin grava și a putut să rămână acasă.

O gravida cu COVID-19 a născut în comă

A fost internată în spital și a fost plasată pe oxigen, dar starea ei s-a deteriorat rapid.

Medicii s-au temut că lipsa de oxigen ar putea pune bebelușul în pericol, dar și că presiunea din burtica ar putea împiedica plămânii să funcționeze bine.

Au avut doar timp să-i spună că vor să efectueze o operație de cezariană înainte de a fi plasată în comă artificială, iar Soriano le-a cerut să facă tot ce este nevoie pentru a-i salva copilul.

„Mama știa că asta se întâmpla, dar apoi s-a simțit foarte rău chiar înainte ca operatia să fie facută, a ajuns pe un ventilator și nu a fost trează la nașterea copilului”, a spus Schwartz.

Bebelușul, nascut ușor prematur, este bine. El a fost transferat la un spital pentru copii din New York, unde a fost ridicat de tatăl său marți.

În unele cazuri rare, bebelușii născuți din mame cu COVID-19 s-au dovedit pozitivi atunci când au fost verificați la scurt timp după naștere – dar acest lucru nu s-a intamplat in cazul micuțului Walter, al cărui test a ieșit clar negativ.

Prognosticul pentru pacienții care trebuie să meargă pe ventilatoare nu este optimist, deoarece plămânii lor se defectează rapid si doar aproximativ 20 la sută supraviețuiesc procesului, potrivit guvernatorului statului.

Adauga un comentariu