Actualitate

O gravidă, suspectă de Covid-19, a murit la Craiova

Publicat: 13 nov. 2020
femeie gravida
O femeie gravidă a decedat la Craiova

O femeie gravidă în ultimul trimestru de sarcină, în vârstă de 36 ani, a decedat într-un spital din Craiova, în izolator. Cauza morţii nu a fost încă stabilită. În timp ce aștepta rezultatul la Covid-19 pentru a fi băgată în operație, femeia a murit.

Femeia a fost transferată de la Spitalul suport-COVID-19 din Băilesti,  la spitalul Filantropia -Maternitate. De aici, însă, pentru că Terapia Intensivă a spitalului nu este prinsă în protocolul COVID, a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Starea femeii era gravă, avea temperatură şi respira greu, saturaţia în oxigen fiind sub 80 unităţi. Gravidei i s-au prelevat probe pentru efectuarea testului, fiind plasată într-un salon izolator, în aşteptarea rezultatului.

Un medic ginecolog a consultat-o în UPU, acesta constatând că starea pacientei este stabilă.

Toate acestea s-au petrecut  joi noapte. În această dimineaţă, 13 noiembrie, în jurul orei 10.00, femeia a intrat însă în stop cardio-respirator şi a decedat. Nici copilul nu a mai putut fi salvat.

La Sibiu, DSP a sunat fiul unui bărbat mort de COVID-19 să îl întrebe cum se simte tatăl!

la Sibiu, unde reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au sunat un bărbat care și-a pierdut tatăl infectat cu SARS-CoV-2 pentru a-l întreba „cum se simte“.

Apelul celor de la DSP Sibiu a fost făcut a doua zi, în condițiile în care tot DSP a avizat ieșirea din carantină a mamei, pentru a-și conduce pe ultimul drum soțul. Ilie Brad, bărbatul care și-a pierdut tatăl după ce l-a dus la spital pentru o afecțiune minoră, a povestit întreaga situație.

Din cauza unei operații nereușite, din urmă cu 18 ani, făcută la Sibiu, Ilie Elisei Brad avea nevoie, o dată la 2 – 3 ani, de o aspirare internă și mergea de fiecare dată la Cluj-Napoca. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, familia a decis să îl ducă pe bătrân la Sibiu.

„I-am făcut test COVID-19 la privat, a ieșit negativ. Dar nu am mers imediat. Când am decis să mergem, totuși, am mers prin UPU, acolo i-a făcut un nou test COVID-19, cel anterior fiind expirat. După 24 de ore testul a fost pozitiv și pus pe tratament pentru COVID”, spune Ilie Brad, fiul lui Ilie Elisei Brad.

Familia bărbatului mort de COVID-19 nu crede că de vină a fost noul coronavirus

Familia nu crede, însă, că bătrânul a fost infectat cu SARS-CoV-2, ci că febra pe care o avea era din cauza afecțiunii de care suferea.

„Miercurea trecută am avut un rezultat negativ făcut la un laborator din Sibiu. Din cauza operației la fiere, care nu a reușit, colecta undeva ceva mizerie și mergeam la Cluj să îl aspire. Când se întâmpla asta, se îngălbenea, făcea febră și știam ce are. Acum am aflat că procedura aceasta se face și la Sibiu. Am reușit să luăm legătura cu medicul și ne-a spus că dacă mergem cu un test negativ situația se rezolvă într-o zi și îl lasă și acasă. Am făcut acest test, a fost negativ. Am ajuns la medicul de familie, l-a consultat, ne-a spus sigur este o indigestie pentru că nu îl durea abdomenul când îl apăsa. Așa că nu l-am dus la spital și testul a expirat, el a continuat cu febră, cam până în 38, exact simptomele lui pe care le știam”, spune Camelia Brad, nora bărbatului decedat.

A murit pe stradă, lângă spital, cu trei ambulanţe alături!

Un bărbat din Brașov a murit pe stradă, lângă Spitalul Judeţean, cu trei ambulanţe alături, fără să încerce vreun medic să-i salveze viața.

Este vorba despre un bărbat de 63 de ani, care s-a prăbuşit pe stradă la scurt timp după ce a ieşit dintr-o bancă. Martorii spun că bărbatul a primit primul ajutor de la două femei care au spus că sunt medici.

Una dintre acestea a sunat la 112 și a solicitat ajutor, în vreme ce a doua a început masajul cardiac. În urma apelului, la fața locului a sosit un echipaj SMURD însă din acest vehicul lipsea instrumentarul de resuscitare, astfel că au fost chemate prin stație alte două autospeciale de la Stația de Ambulanță Brașov.

Adauga un comentariu