National

Un bărbat a murit pe stradă, lângă spital, cu trei ambulanţe alături!

Publicat: 11 nov. 2020
O mașină a Serviciului de Ambulanță Județean
O mașină a Serviciului de Ambulanță Județean

Un bărbat din Brașov a murit pe stradă, lângă Spitalul Judeţean, cu trei ambulanţe alături, fără să încerce vreun medic să-i salveze viața.

Este vorba despre un bărbat de 63 de ani, care s-a prăbuşit pe stradă la scurt timp după ce a ieşit dintr-o bancă. Martorii spun că bărbatul a primit primul ajutor de la două femei care au spus că sunt medici.

Una dintre acestea a sunat la 112 și a solicitat ajutor, în vreme ce a doua a început masajul cardiac.

În urma apelului, la fața locului a sosit un echipaj SMURD însă din acest vehicul lipsea instrumentarul de resuscitare, astfel că au fost chemate prin stație alte două autospeciale de la Stația de Ambulanță Brașov.

A murit pe stradă pentru că ambulanţă nu avea instrumentar de resuscitare

Prima ambulanţă nu avea instrumentar de resuscitare pentru că ambulanţele sunt dotate în conformitate cu competenţa echipajului. La sosirea ambulanțelor, bărbatul a fost declarat mort, cauza decesului fiind stop cardio-respirator.

ISU Braşov a confirmat că prima ambulanţă nu avea instrumentarul necesar resuscitării:

„În legătură cu incidentul de la un caz la care a intervenit un echipaj tip B2 al instituției noastre, ambulanțele sunt dotate în funcție de competențele pe care echipajul le are, în acest caz fiind vorba de un echipaj de tip B2, format din paramedici, fără medic și asistent medical. Echipajul a respectat și aplicat corect protocolul pentru astfel de situații. Având în vedere situația de la fața locului, în conformitate cu protocolul în vigoare, s-a solicitat și s-a trimis un echipaj superior de tip C ( cu medic), cel mai apropiat și disponibil echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Brașov”, au declarat reprezentanții ISU Braşov.

Bărbat bolnav de cancer și infectat cu noul coronavirus, lăsat de ambulanță în parcare!

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, bolnav de cancer și infectat cu noul coronavirus, a fost lăsat de ambulanță în parcare, cu toate că familia, care se afla și ea în izolare. Familia știa că acesta va fi transferat la un alt spital. Familia acuză cadrele medicale de tratament inuman.

Bărbatul, infectat cu SARS-CoV-2, încă de la finalul lunii octombrie, este bolnav de cancer pulmonar ( în stadiul 4 metastaze generale), cu metastaze cerebrale.

„S-a simțit rău așa că am sunat la 112, în ziua în care a și primit rezultatul testului covid. După 45 de minute a ajuns un echipaj de la ambulanță care, după un consult de 5 minute, a plecat, spunându-mi să sun din nou la 112 pentru o programare la evaluare medicală, ceea ce am și făcut”, a povestit fiica bărbatului.

A murit deoarece ambulanța a venit prea târziu

Un bărbat de 74 de ani a murit anul trecut, la Gherla, pe stradă, iar Ambulanța a venit după 50 de minute de la apelul la 112.

Fiul bărbatului decedat, Vasile Kepiro, a scris pe Facebook că tatăl său a avut puls 41 de minute şi că soţia sa i-a făcut respiraţie gură la gură, fiind efectuate şi proceduri de prim-ajutor.

”Azi corupţia mi-a ucis părintele! Nepăsarea, neimplicarea şi neputinţa autorităţilor locale au dus în timp să nu avem în Gherla o salvare, un medic sau un medicament pe salvare. (…) În centrul municipiului Gherla tatăl meu a stat la pământ timp de peste 50 minute până a venit salvarea. Tatăl meu a fost cu puls 41 de minute, i s-au făcut toate procedurile de prim-ajutor, am chemat un medic cardiolog de acasă, soţia i-a făcut respiraţie gură la gură, a respirat 41 de minute. Eu am ajuns din Cluj înaintea ambulanţei! Ne omorâm singuri, unii pe alţii prin neimplicare, prin nepăsare şi indolenţă. Deci să credem că nu se vrea? Soluţii sunt, trebuie doar să vrem să facem ceva!”, a scris bărbatul.

Primul telefon la 112 a fost dat rapid de femeia care a intrat în magazinul său imediat după ce bărbatul că a căzut, după care a sunat şi el.

Adauga un comentariu