Local

O hoață cu un stil unic de furat a fost prinsă de polițiști după ce și-a pus fotografii atrăgătoare pe Facebook! Pentru a nu fi găsită cu telefonul sustras, l-a introdus în anus! (Exclusiv)

Publicat: 01 apr. 2021
Călători, într-un autobuz
O femeie din Iași a fost trimisă de magistrați la pușcărie, după ce a fost identificată pe Facebook ca fiind autoarea unui furt, într-un mijloc de transport în comun

O ieșeancă de 40 de ani a fost trimisă la temniță de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o recent pe Iuliana Petronela Brânduș la 2 ani și 524 de zile de pușcărie, pentru furt calificat. Anchetatorii au descoperit-o pe autoarea jafului dintr-un autobuz cu ajutorul pozelor de pe rețeaua de socializare Facebook. Oamenii legii au precizat că, în trecut, individa și-ar fi introdus un telefon mobil în anus, după ce l-ar fi sustras

Cum se fură în mijloacele de transport în comun din Iași! O femeie în vârstă de 40 de ani a fost trimisă la pușcărie de judecătorii ieșeni! Individa a fost dibuită de anchetatori cu ajutorul pozelor de pe rețeaua de socializare Facebook.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au condamnat-o recent pe Iuliana Petronela Brânduș la 2 ani și 524 de zile de închisoare, pentru furt calificat. Judecătorii ieșeni au luat în calcul și o pedeapsă anterioară primită de femeie. De remarcat este faptul că sentința aceasta nu e definitivă, fiind deja contestată de către ieșeanca în vârstă de 40 de ani.

Ieșeanca Iuliana Petronela Brânduș, acuzată de comiterea unui jaf în autobuz

Acest proces al ieșencei Iuliana Petronela Brânduș a început pe 3 decembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată sub acuzația de furt calificat. Asta, după ce individa a fost reținută și, mai apoi, arestată preventiv de pe 13 noiembrie 2020.
„Pe 6 decembrie 2019, în jurul orei 12:00, în timp ce inculpata se deplasa cu autobuzul de pe traseul 20, între stațiile «Mihai Eminescu» și «Moara 1 Mai», a profitat de neatenția persoanei vătămate (o femeie) și a sustras din geanta acesteia un telefon mobil marca Samsung Galaxy J6+, cauzându-i un prejudiciu de 550 de lei”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Anchetatorii au analizat imaginile de pe camerele de luat vederi și de pe Facebook

Pe parcursul urmăririi penale, anchetatorii ieșeni au administrat mai multe probe. Printre acestea s-au numărat înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere aparținând Companiei de Transport Public montate în interiorul și exteriorul autobuzului cu indicativul 2003 de pe traseul nr. 20 din data de 6 decembrie 2019.

„Pe 6 decembrie 2019, în jurul orei 11:50, persoana vătămată se afla neînsoțită în stația CTP, unde a așteptat autobuzul de pe traseul 20. În momentul în care în stație a sosit un autobuz nr. 20, persoana vătămată a urcat în acesta pe ușa din mijloc și a rămas în picioare (autobuzul fiind aglomerat), pe braț având geanta cu obiecte și bunuri personale. La ora 11:54:38, autobuzul de pe traseul 20 ajunge în stația de autobuz «Mihai Eminescu», unde a urcat și inculpata. La ora 11:59:17, după ce mai mulți pasageri coboară în stația de autobuz «Petru Poni», inculpata s-a apropiat de persoana vătămată și, observând geanta acesteia, a luat hotărârea de a sustrage bunuri din interior.

În acest sens, inculpata a rămas în dreptul persoanei vătămate și, profitând de faptul că autobuzul era aglomerat, s-a aplecat și a introdus mâna în geanta acesteia, sustrăgându-i telefonul mobil marca Samsung J6+. În momentul în care autobuzul a oprit în stația «Moara 1 Mai», atât inculpata, cât și persoana vătămată au coborât din autobuz și s-au îndreptat în direcții diferite. Pe 7 decembrie 2019, inculpata a amanetat telefonul mobil sustras la o firmă din zona Păcurari 1”, au subliniat oamenii legii.

Aceștia au adăugat că au comparat imaginile de pe camerele CTP cu fotografiile din rețeaua de socializare Facebook și cu cele din baza de date a Poliției, astfel fiind identificată ieșeanca Iuliana Petronela Brânduș. La audieri, femeia de 40 de ani a recunoscut comiterea faptei. Oamenii legii au susținut că, în trecut, individa a comis o faptă similară, dar, pentru a nu fi descoperit telefonul sustras, l-ar fi introdus în anus.

Foto arhivă
Adauga un comentariu