Meniul de Crăciun trebuie să conțină preparate tradiționale, dar și semnătura ta proprie. Tocmai de aceea, ți-am pregătit o idee de meniu pentru masa de sărbători, cu care îi poți surprinde pe cei dragi.
Masa de Crăciun trebuie să includă preparate tradiționale din carne de porc, sarmale, cozonac și dulciuri specifice. Cu toate acestea, dacă dorești să îți impresionezi musafirii, atunci când îi așezi la masa de sărbători, va trebui să îți lași amprenta în gustul preparatelor tale.
Ce trebuie să includă meniul de Crăciun
Pe lângă preparatele tradiționale, meniul de Crăciun trebuie să conțină amprenta ta. De aceea va trebui să îți dezvolți stilul culinar personal. Creează câteva preparate de Crăciun, după care perfecționează-le, astfel încât, familia și prietenii să le asocieze instantaneu cu tine. Acestea devin amprenta ta culinară.
Nu te teme să modifici preparatele din meniul de Crăciun tradițional. Ajustează rețetele și adaugă o notă personală. Poți adăuga un ingredient surpriză sau o tehnică diferită. Aceasta este cea mai ușoară, dar și de succes idee, pentru ca musafirii să știe că tu ai gătit.
Ai putea să te joci cu aromele. Găsește combinații de mirodenii și ierburi care îți plac, și care să le placă și persoanelor dragi. Spre exemplu, o anumită combinație de usturoi, chili sau coriandru ar putea devei marca ta.
Pe lângă preparate, ai putea să personalizezi locul unde vor lua musafirii masa. Modul în care îți organizezi ustensilele, condimentele și ingredientele poate reflecta personalitatea ta. Poate preferi un stil minimalist sau, dimpotrivă, unul electric.
Adaugă elemente de Crăciun care îți plac. Decorațiuni de Crăciun, un tablou pe perete cu o imagine de iarnă. Poți așeza pe masă o crăciuniță, dacă îți plac florile.
Idei de preparate pentru meniu
Meniul de Crăciun trebuie să conțină neapărat un aperitiv. De obicei, românii preferă salata de beouf la masa de sărbători, însă dacă tu îți dorești să fii mai diferită poți alege un alt aperitiv. Spre exemplu, poți înlocui salata de beouf cu cea de icre sau de vinete.
Știm deja că orice tip de meniu trebuie să conțină și o ciorbă. Ține cont de sfaturi și adaugă în ciorba de perișoare un ingredient special, astfel musafirii vor știi că ți-ai lăsat amprenta asupra preparatului. Pe lângă cea de perișoare, poți opta pentru cea de cartofi cu zeamă de varză sau cea de porc.
La români, felul principal la masa de Crăciun trebuie să conțină nelipsitele sarmale. Nu te teme, poți face amestecuri de condimente pentru a crea arome unice. Astfel, îți vei îmbunătăți preparatele. Combinațiile între condimente care te reprezintă te vor ajuta să-ți pui amprenta în preparate.
Ca și garnituri poți opta pentru ciuperci umplute cu brânzeturi la cuptor, cartofi țărănești la cuptor, cartofi la cuptor cu ciuperci, piure de cartofi, salată de varză sau murături asortate.
La desert poți pregăti un cozonac cu ce știi că le place celor dragi. Un alt desert ar putea fi checul cu fructe sau turta dulce decorată în stilul tău propriu.
Meniul de Crăciun va avea o altă aromă dacă îți adaugi amprenta asupra preparatelor.