Titlurile zilei

O ieșeancă s-a chinuit să rămână însărcinată timp de 23 de ani! La aproape 50 de ani, a primit vestea că va deveni mămică! Medicii care nu-i mai dădeau nicio șansă au rămas șocați

Publicat: 27 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O ieșeancă s-a chinuit să rămână însărcinată timp de 23 de ani La aproape 50 de ani a primit vestea că va deveni mămică Medicii care nu-i mai dădeau nicio șansă au rămas șocați
O femeie cu un test de sarcină în mână

După ce s-a chinuit timp de 23 de ani să rămână însărcinată, o ieșeancă de aproape 50 de ani a aflat că va deveni mămică. Medicii din Iași spun că este pentru prima dată când se confruntă cu o asemenea situație. Cea care a fost pregătită moral că nu va mai avea niciodată copii este gata să-și țină în brațe pruncul

Minunile se întâmplă, dar nu când vrem noi. Cam așa s-ar traduce povestea unei paciente internate la Clinica de Hematologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. La vârsta de 46 de ani a rămas însărcinată, după ce timp de zeci de ani medicii i-au spus că nu va putea avea niciodată un copil. Povestea tristă a femeii începe la vârsta de 7 ani, când a fost victima unui accident rutier. În urma incidentului, femeia a suferit arsuri pe 85 la sută din suprafața corpului. Pentru că în momentul accidentului i-au fost afectate și organele interne, medicii i-au spus că nu va putea să aibă niciodată copii.

La vârsta de 18 ani s-a căsătorit cu bărbatul visurilor ei. A dat naștere primului său copil, iar medicii au rămas șocați. La scurt timp însă, viața avea să o lovească din nou, de această dată poate și mai tare. Când avea 23 de ani, bărbatul pe care îl iubea cel mai mult pe lume a murit. Femeia a rămas să-și crească singură copilul. La scurt timp, a cunoscut un alt bărbat, cel care îi este și astăzi soț. Timp de 23 de ani s-a chinuit să rămână înărcinată, dar nu a reușit să devină mamă pentru a doua oară.

După ce a fost arsă pe 85 la sută din suprafața corpului, medicii au crezut că nu va supraviețui

Pacienta de 46 de ani a dorit să-și protejeze identitatea, așa că vom folosi doar inițialele numelui său. H.V reprezintă un caz medical cu care medicii de la Clinica de Hematologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași nu s-au mai întâlnit. Când niciun specialist nu-i mai dădea vreo speranță că va deveni mamă, femeia a aflat că a rămas însărcinată. Vestea a venit ca un trăznet atât pentru ea, cât și pentru soțul ei. Cine s-ar mai fi așteptat ca după 23 de ani de încercări să devii mamă la aproape 50 de ani.

„Pacienta în vârstă de 46 de ani a suferit în copilărie, în urma unui accident, arsuri pe 85 la sută din suprafața corpului. S-a recuperat în timp, rămânând cu niște cicatrici post-arsură, cele mai vizibile fiind în zona abdomenului. La momentul respectiv, nu i s-au dat șanse de supraviețuire. Totodată, doctorii i-au spus că nu are șanse să facă copii și asta pentru că arsurile i-au afectat și organele interne. La 19 ani rămâne însărcinată pe cale naturală și naște un copil sănătos. La vârsta de 23 de ani, soțul ei moare. Se recăsătorește și timp de de 23 de ani încearcă să rămână însărcinată și nu reușește”, spune dr. Oana Bădulescu, șefa Clinicii de Hematologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

„În prezent, pacienta urmează un tratament anticoagulant și lucrurile merg foarte bine”, spun medicii care o îngrijesc

În anul 2012, viața avea să o încerce din nou pe H. S-a prezentat de urgență la spital, când a sesizat că piciorul ei stâng nu mai putea fi mișcat. A fost diagnosticată cu o boală extrem de gravă, o boală pe care dacă nu ar fi descoperit-o la timp, i-ar fi putut crea complicații majore.

„În anul 2012, pacienta a făcut un episod de tromboză venoasă profundă la nivelul membrului inferior stâng și a fost tratată în urma unei intervenții chirurgicale. La 46 de ani femeia rămâne însărcinată pe cale naturală. Pentru că a avut această tromboză venoasă în antecedente, după ce s-a prezentat la medicul ginecolog, i s-a recomandat să facă și profilul de trombofilie. După realizarea analizelor specifice, medicii au constatat că are o formă moderat-severă de trombofilie și este trimisă la Clinica de Hematologie. În prezent, pacienta urmează un tratament anticoagulant și lucrurile merg foarte bine”, mai spune medicul ieșean.

Dr. Oana Bădulescu: „La Clinica de Hematologie nu am avut până acum astfel cazuri. Este un miracol și pentru noi”

H. este însărcinată în 31 de săptămâni, iar în prezent este internată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași pentru tratament anticoagulant. Medicii care o îngrijesc au rămas extrem de impresionați de povestea femeii.

„La Clinica de Hematologie nu am avut până acum astfel de cazuri, este un miracol și pentru noi ceea ce i s-a întâmplat pacientei. Din fericire, pacienta este foarte bine, iar sarcina decurge perfect. Urmează tratament anticuogulant, iar mai apoi va fi externată. Este un caz special pentru că pacienta reușește să rămână însărcinată după 23 de ani la o vârstă înaintată. Ea se investigase ginecologic și nu avea probleme medicale. Poate că trombofilia depistată abia pe timpul celei de-a doua sarcini ar fi putut să-i determine un grad de sterilitate”, încheie dr. Oana Bădulescu.

Adauga un comentariu