Business în România

O importantă companie recheamă în service sute de mii de mașini

Publicat: 16 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O importantă companie recheamă în service sute de mii de mașini
Citroën recheamă în service 600.000 de vehicule

Citroën recheamă în service peste 600.000 de vehicule. Un purtător de cuvânt al companiei a scos la iveală care este motivul din spatele unei astfel de decizii. De asemenea, el a mai spus că producătorul auto va fi cel care va plăti intervențiile.

Citroën recheamă în service 600.000 de vehicule

Citroën a anunțat joi că va rechema la service peste 600.000 de vehicule de tipul C3 și DS3, fabricate între anii 2009 și 2019, în aproximativ 20 de țări. Această decizie vine în urma identificării unei probleme la sistemul de airbag.

Această chemare vizează un total de 605.772 de vehicule, care sunt distribuite în aproximativ 20 de țări din Europa de Sud, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Această acțiune se concentrează pe un total de 497.171 de automobile Citroën C3 și 108.601 de automobile DS3, toate fabricate între 2009 și 2019. Un purtător de cuvânt al companiei spune că aceste modele nu mai sunt în producție.

Același purtător de cuvânt spune că rechemarea are legătură cu deteriorarea gazului inclus în sistemul de airbag. Potrivit lui, gazul suferă modificări cu trecerea timpului.

„Atunci când gazul se deteriorează, poate afecta anumite piese care intră în componenţa airbag-ului şi atunci când airbag-ul se declanşează, în caz de accident, pot exista particule sau mici piese care ar putea fi proiectate şi să provoace răniri”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În prima parte a lunii mai, Citroën a expediat notificări către proprietarii vehiculelor afectate. Acești proprietari sunt rugați să se înregistreze online și vor fi apoi contactați pentru a programa repararea la un concesionar. Costurile acestei intervenții vor fi acoperite de producătorul auto.

BMW a rechemat 2 milioane de mașini în aprilie 2024

BMW a anunțat că va rechema în service un număr de până la 2 milioane de mașini fabricate între 2010 și 2022. Compania a descoperit o posibilă defecțiune care poate duce la consecințe grave, inclusiv incendii la bord.

Rechemarea este determinată de o scurgere de lichid din sistemul EGR de pe unele modele. Din această cifră, 800.000 de mașini sunt doar din Germania.

Defectul implică scurgeri de glicol, un lichid utilizat pentru răcirea gazelor, care poate cauza aprinderea ușoară a gazelor de eșapament sau a reziduurilor de ulei din motor, în special la temperaturi ridicate, cu consecința gravă a unui incendiu al vehiculului.

BMW va rechema aproape întreaga sa gamă de automobile, inclusiv Seriile 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 7, precum și SUV-urile X1, X3, X4, X5 și X6. Această rechemare va acoperi mașini fabricate între anii 2010 și 2022.

Adauga un comentariu