O importantă firmă din domeniul agricol investește în energia verde! Este vorba despre montarea unor panouri fotovoltaice pe hala din comuna comuna Sascu, Bacău. Investiţia contribuie la reducerea consumului de energie tradițională și asigură tranziția către un sistem eficient din punct de vedere energetic. Iată cum va arăta noua hală de ambalare a legumelor.
O importantă firmă din domeniul agricol investește în energia verde!
Hala de ambalare legume din comuna Sascut, Bacău, va avea panouri fotovoltaice. De asemenea, fabrica își va extinde producția și își mărește spațiul de activitate. Grup Șerban Holding va investi 62,5 milioane de euro, în fabrica de la Sascut, pentru procesarea cartofilor french fries și extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume. Fabrica de procesare a cartofilor french fries va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiți și 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, cu o producție destinată atât pieței locale, cât și celei internaționale. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6.000 tone de fulgi de cartofi. Grup Șerban Holding dorește să fie compania românească cu cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România.
Recent, pe hala de ambalare legume au fost montate panouri fotovoltaice pentru a asigura eficiența energetică a clădirii.
„Pe noua hală de ambalare legume de la Sascut au fost montate panouri fotovoltaice, o soluție sustenabilă care contribuie la producerea de energie electrică verde. Această inițiativă reduce consumul din surse convenționale și sprijină tranziția către un sistem mai eficient și prietenos cu mediul. Beneficiile panourilor fotovoltaice: eeducerea amprentei de carbon, eficiență energetică crescută, independență față de fluctuațiile prețurilor la energie, contribuție la un viitor mai sustenabil. Energia regenerabilă nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate pentru protejarea resurselor naturale și dezvoltarea responsabilă.”, au transmis reprezentanţii Grup Şerban Holding.
Investiții record în energia verde
În acest an, se va construi o fabrică pentru producția de hidrogen verde în județul Bihor și o gigafabrică de acumulatori de litiu în județul Dolj. Ambele proiecte vor fi operaționale la finalul anului 2025 și sunt finanțate parțial prin PNRR. Cele două proiecte strategice ale Grupului Ensys doresc să sprijine tranziția energetică a României și să consolideze poziția țării pe piața europeană a energiei verzi. Fabrica de hidrogen verde și gigafabrica de acumulatori vor contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și vor asigura noi locuri de muncă pentru români.
Una dintre cele două investiții strategice ale grupului Ensys este construcția unei centrale de producție a hidrogenului verde în comuna Ciumeghiu, județul Bihor. Noua unitate de producție, amplasată în comuna Ciumeghiu, va avea o capacitate anuală de 1.500 de tone de hidrogen verde. Hidrogenul verde, produs din surse regenerabile de energie, este o soluție în procesul de decarbonizare, având un rol important în alimentarea industriei și a transporturilor cu energie curată.
Al doilea proiect strategic constă în construirea unei gigafabrici de acumulatori de litiu pentru aplicații staționare și industriale, amplasată în localitatea Ișalnița, județul Dolj. Fabrica va avea o capacitate anuală de peste 1 GWh și va include linii de asamblare pentru echipamente esențiale în distribuția energiei electrice, cum ar fi tablouri electrice de medie și joasă tensiune și posturi de transformare.
Investiții uriașe în energia verde se fac și la hala de ambalare legume din comuna Sascut, Bacău. Au fost montate panouri fotovoltaice, iar fabrica se va extinde ca spațiu și își va mări producția.