Sport

O jucătoare de tenis, suspendată pe viață și amendată cu 150.000 de dolari!

Publicat: 23 nov. 2020
O jucătoare de tenis, Aleksandrina Naydenova, a fost suspendată pe viață și amendată cu 150.000 de dolari
Aleksandrina Naydenova

Aleksandrina Naydenova (28 de ani) a fost suspendată pe viață din orice activitate legată de tenis, a anunțat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU).
Sportiva din Bulgaria a fost suspendată pe viață, după ce o investigație a TIU a arătat că aceasta a trucat mai multe partide în perioada 2015-2019.

Aleksandrina Naydenova, sancționată drastic

Pe lângă suspendare, Aleksandrina Naydenova va fi nevoită să plătească și o amendă consistentă, de 150.000 de dolari, scrie As. Măsurile drastice au fost aplicate după ce jucătoarea născută la Plovdiv a refuzat să coopereze cu Unitatea pentru Integritatea Tenisului. Ea a încălcat de 13 ori normele din Programul Anticorupție din Tenis, 12 dintre abateri având legătură cu trucarea de meciuri. Naydenova a atins cea mai bună clasare din carieră în septembrie 2019, când ocupa locul 218 la simplu. La dublu, bulgăroaica a ajuns până pe locul 95, în septembrie 2017.

Ultimul turneu la care a participat Naydenova a avut loc la Hua Hin, în Thailanda, în perioada 12-17 noiembrie 2019. De la 20 noiembrie 2020, Aleksandrina Naydenova nu mai are dreptul să joace sau să asiste la competițiile de tenis autorizate de forurile competente. În noiembrie, TIU a sancționat alți doi bulgari, tot pentru că au luat parte la trucarea unor meciuri. Karen Haciatrian a fost suspendat pe viață, iar fratele său, Iuri Haciatrian, a primit o suspendare de 10 ani, potrivit Agerpres.

Adauga un comentariu