Internationale

O mamă a făcut fraudă, spunând că are cancer ovarian, ca să-și finanțeze viața luxoasă din donații

Publicat: 13 nov. 2020
Nicole Elkabbass
Femeia a primit, în decurs de câteva luni, în jur de 50.000 de euro

Nicole Elkabbass, o femeie de 42 de ani, din Kent (UK), s-a prefăcut că este bolnavă pentru a aduna bani. Avea nevoie de aceştia ca să-şi asigure o viaţă luxoasă. Lansase un anunţ în mediul online, prin care încerca să adune bani pentru a ţine sub control aşa-zisul cancer ovarian de care spunea că suferă. Cu alte cuvinte, făcea fraudă ca să primească donații.

Multe persoane au donat diverse sume, Nicole Elkabbass ajungând să strângă în cont nu mai puţin de 50.000 de euro. Cu aceşti bani a mers în excursii, la restaurante şi a jucat diverse jocuri de noroc online.

Totul a pornit în momentul în care şi-a creat o pagină pe GoFundMe, care se ocupa cu donaţii caritabile. În ciuda dovezilor grăitoare, femeia neagă că ar fi primit 50.000 de euro în perioada 5 februarie – 9 august 2018.

Potrivit declaraţiei procurorului Ben Irwin, Nicole Elkabbass nu a folosit banii primiţi din donaţii pe tratament, pentru că nu era bolnavă. Sumele uriaşe s-au dus pe datorii mai vechi, călătorii, stil de viaţă lipsit de griji, bilete scumpe la Tottenham Hotspur şi nu numai.

Anunț umanitar fals în întregime

Pagina „Nicole are nevoie de tratament” a fost scrisă chiar de mama lui Nicole, care a descris-o drept „o fiică frumoasă” şi „o mamă iubitoare pentru fiul ei de 11 ani”. Pentru şi mai multă veridicitate, paginii i-a fost ataşată o imagine cu Nicole pe patul de spital. Arată slăbită şi afectată de tratamentul urmat. Adevărul însă era altul: fotografia era făcută după o operaţie din decembrie 2017, când i s-a îndepărtat vezica biliară.

Acea operaţie a fost realizată la Spencer Private Hospotal din Margate, fiind achitată printr-o asigurare privată de asistenţă medicală. Nu avea nici o legătură cu cancerul.

Mai mult, ginecologul Nicholas Morris, pe care femeia l-a întâlnit prima dată în 2017, în timpul unui eveniment caritabil, a declarat în instanţă ca niciodată nu a vorbit cu femeia despre sănătate ei şi nici că i-ar fi pacientă. El și-a dat seama că totul este o minciună în momentul în care, uitându-se la imaginea cu femeia pe patul de spital, a recunoscut draperiile din salon. Lucrase în acel spital cu câțiva ani în urmă. Luată la rost, inițial Nicole Elkabbass a negat totul, dar apoi adevărul a fost descoperit. Ea s-a da de gol când a început să vorbească despre jocuri de noroc online.

 

Adauga un comentariu