Titlurile zilei

O mașină de poliție a ajuns într-o hală ridicată ilegal pe drumul european, după ce a evitat un taxi care voia să întoarcă. Se putea petrece o tragedie

Publicat: 14 apr. 2021
Imagini surprinse imediat după producerea accidentului în care a fost implicată o autospecială din dotarea IPJ Iași
Mașina de poliție implicată în accidentul din Lețcani

Un accident rutier ce ar fi putut avea urmări grave s-a petrecut ieri la Lețcani. O autospecială de poliție a ajuns într-un depozit construit, se pare, ilegal, după ce a evitat impactul cu un taxi. Polițiștii fac acum verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat și cine va fi tras la răspundere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit

O mașină de poliție a ajuns într-un depozit după ce polițistul care se afla la volan a încercat să evite un accident ce ar fi putut avea urmări grave. Astfel, ieri în jurul prânzului, la Lețcani, un polițist care s-a angajat în depășirea unui autoturism echipat taxi a tras de volan atunci când taximetristul ar fi vrut să întoarcă fără să se asigure. Astfel, mașina de poliție a părăsit partea carosabilă și a intrat într-o construcție, ridicată, se pare, ilegal.

„Este un depozit ridicat ilegal pe care dorim să-l demolăm de mai multă vreme. Acea construcție se suprapune cu alte proiecte pe care le avem în derulare”, a declarat Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au precizat că se vor face verificări pentru a se stabili cine este vinovat. Din fericire, în urma impactului nimeni nu a fost rănit. Totuși, accidentul ar fi putut avea urmări extrem de grave. Hala ridicată fără autorizație ar aparține, din spusele primarului Turcu, lui Teodor Coman, fost Similiac, cel cunoscut drept „regele mansardelor”.

Polițiștii fac verificări

Urmează ca polițiștii să clarifice cine este vinovat. Nu au însă doar asta de făcut. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuaeză cercetări și în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe 11 aprilie 2021, un bărbat de 33 de ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto condus de un tânăr de 26 de ani, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul alcooltest s-a constatat faptul că bărbatul de 33 de ani se afla sub influența alcoolului, în urma testării acestuia rezultând o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 12 aprilie 2021, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Pe 13 aprilie 2021, acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă.

Comentarii
  • Domnule Primar Turcu….depozitul acela are peste 10 ani de cand e acolo in mandatele care le ati avut pana acum nu s a putut demola,acum ca s a intamplat prostia asta v ati gasit aparator al legii.

  • Da! si drumul era ilegal, nu mai spun ca au facut si curbe pe drum si chiar au dat verde la circulatie in ambele sensuri ca sa-i incurce pe mulitieni. Hai las-o ca pute urat cand e cu nespalatii de la rutiera!

  • De ce e ilegal construit, ca să băgat prostoiul de garcea cu mașina în el, iar depozitul nu sa dat la o parte din calea prostanului de polițist care conducea mașina?, dar pina acum de atâția ani nu sa sesizat nimeni ca e construit ilegal?

  • Și când întra organu’ în copaci, sa se dea copacii deoparte, s-acorde prioritate! Cum își permite sa stea copacul în calea organului!

  • Trebuie un admin sa fie de acord cu comentariile?. Inteleg! Pacat de cenzura…ca alfel si-ar lua don’ prima o m**e. Ziua buna toti cititorii.

Adauga un comentariu