Mozaic muzical

O melodie cutremuratoare – ROMANIA – lui Adrian Daminescu – VIDEO

Publicat: 24 ian. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O melodie cutremuratoare - ROMANIA - lui Adrian Daminescu - VIDEO
3
Plecand dintr-o familie de muzicieni, nu putea alege alt drum decat cel muzical. In 1970 se inscrie la Liceul de muzica din Timisoara la sugestia tatalui. Doi ani mai tarziu debuteaza in grupul Promuzica alaturi de Ilie Stepan, Perin Boyan, Erly Krauser si altii. In 1974 pleaca din Promuzica si infiinteaza alaturi de Octavian Peagu un grup de folk progresiv, Helicoidal. Un an mai tarziu, in vara lui 1975, la festivalul Primavara baladelor grupul sau castiga voturile publicului si alea juriului, condus de Adrian Paunescu si Premiul de Popularitate. 
In Conservator pune bazele grupului Basorelief impreuna cu Adrian si Mircea Romcescu, iar in 1980 infiinteaza grupul rock Blitz. In 1983 grupul se destrama si Adrian devine solistul trupei Columna pana in 1990. 
Vezi si Un colind dureros de realist: Corul Barbatesc din Finteusul Mare – VIDEO 
Pleaca la Londra in 14 februarie 1990, in acelasi an casatorindu-se cu Francis Suzane Wocker. Participa in Anglia la emisiuni ce priveau evenimentele petrecute in tara, si afectat de ce se intampla compune piesa Romania. Doi ani mai tarziu se desparte de Francis si revine in Romania. In 1997 se naste fiica sa, Ana Elisabeta. 
Compune muzica de film din a doua jumatate a anilor 1990. Anul 2005 este un an de cotitura in viata artistului, apare Dana care i-a devenit sotie. Preluandu-i de pe cap unele probleme, el revine la viata artistica, la spectacole, aparitii televizate. Ultimii ani i-a dedicat pregatirii tinerelor sperante, un grup de copii talentati promovati in emisiunile televizate. 
Foaie verde plop uscatu
Bai, foaie verde plop ucatu
Plange Ardealul si Banatul
Mai Bade

Plange Ardealul si Banatul
Moldova si tot regatul
Mai Bade

Din constanta pan la Cluj
Si din Giurgiu pan la Ruj
Varsa tara lacrimi grele
Gaurind pamant cu ele
Mai, mai bade mai

Adauga un comentariu