Local

O minipârtie de schi va fi amenajată în Valea Lupului

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
O minipârtie de schi va fi amenajată în Valea Lupului
Minipârtia de schi va fi amplasată pe strada Lacului, lângă pădurea cu pini

Primăria din Valea Lupului a demarat lucrările la o minipârtie de schi. Aceasta va deservi locuitorii din comună dar și pe cei din afară care doresc să schieze. Primarul din Valea Luplui, Liviu Dulgheru, susține că pârtia nu va fi construită din bani publici, deoarece primăria nu are fondurile necesare. În schimb, a anunțat o serie de investiții care vor fi continuate și pentru care vor începe procedurile pentru finanțarea lor, printre care și unul dintre parcurile promise în campania electorală

O nouă pârtie de schi va răsări în comuna Valea Lupului a județului Iași. Ea va fi realizată în 2 săptămâni și edilul Liviu Dulgheru susține că ea va dispune și de iluminat. Nu este pentru prima dată când se dorește această minipârtie.

Minipârtie de schi în Valea Lupului… dacă va fi zăpadă

teren arat
S-a început amenajarea terenului pentru minipârtia de ski din Valea Lupului

Valea Lupului va avea o minipârtie de schi. Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, susține că o să fie lucrare provizorie, având în vedere că nu se știe dacă vom avea zăpadă sau nu.

„O să fie ca un derdeluș, unde vom pune un generator, pentru a avea iluminat. Nu putem investi bani publici când vom avea doar o săptămână de zăpadă, dacă o vom avea și pe aia. Ea va fi amplasată pe strada Lacului, lângă pădurea cu pini. Anul trecut am mai făcut ceva tot la fel, provizoriu, și au venit aproximativ 600 oameni. Copiii s-au bucurat foarte mult. A fost frumos”, declară Liviu Dulgheru.

Edilul a spus că nu va fi o investiție din bani publici, si că va fi ceva mic, de care să se bucure localnicii din comună.

„Pe viitor, dacă voi putea face o extindere a rețelelor electrice, să am curent electric în permanență, avem în vedere. Dar acum, nu se justifică investiția. Dacă o să avem doar o săptămână de zăpadă, și pe noi ne costă 200.000 euro să o construim, nu se justifică. Ceea ce facem noi aici durează aproximativ 2 săptămâni”, mai declară Liviu Dulgheru.

Primăria din Valea Lupului are în plan să realizeze mai multe investiții în comună

excavator teren
Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru susține că lucrările la minipârtie au termen 2 săptămâni

În următoarea perioadă, Primăria Valea Lupului are în plan să realizeze mai multe investiții în comună. Primarul Liviu Dulgheru susține că are în vedere să asfalteze mai multe artere principale din comună și urmează niște proceduri pentru expropiere. Va fi amenajat și primul parc, primul dintre cele trei promise în campania electorală.

„Avem în derulare un proiect de asfaltare a 5,6 km de drum. Banca Mondială de Investiții ne vor finanța cu 5 milioane euro, pentru a construi o scoală nouă în comună, ce va avea 22 săli de clasă. Suntem în procedură de expropiere, pentru a continua lucrarea de asfaltare pe care o avem în derulare în momentul de față.

Vom face exproprierile necesare și pentru amenajarea de trotuare pe străzile cu sens unic, o să amenajăm un skatepark, primul parc din cele promise în campanie și, vom amenaja spațiul verde din jurul grădiniței. Grădiniță pe care am finalizat-o anul trecut”, susține edilul din Valea Lupului.

Așadar, o serie de investiții vor fi realizate în urmatoarea perioadă în Valea Lupului, care vor provoca neplăceri localnicilor din comună, deoarece comuna va deveni un șantier. Până atunci, localnicii se pot bucura că vor avea în curând amenajată o minipârtie de ski.

Comentarii
  • Cand nu ai treaba, iti faci de treaba. Asa se traduce si amenajarea „mini partiei” din Valea Lupului. Sunt lucruri mult mai importante de realizat, dar asa se procedeaza cand se alearga dupa voturi…traficul din valea lupului este dat peste cap cu toate sensurile unice nou introduse, pe anumite strazi se goneste de iti e frica sa mergi pe strada mai ales ca nu sunt trotuare, nu ai unde sa te feresti de masini si te mai si latra cainii din curti. Domnule primar ar trebui sa va ocupati de lucruri mult mai importante care tin de siguranta cetatenilor, nu sa alergati dupa voturi cu astfel de proiecte care nu sunt altceva decat niste bani aruncati!

  • Păi tu nu ai fost in stare să strângi câinii vagabonzi de pe străzi , ceea ce ai promis și acum faci pârtie …. Poate îți mai cauți doi , trei consilieri de casă să te ajute … primar ratat .

Adauga un comentariu