Eveniment-Social

Primăria Valea Lupului construiește o nouă școală gimnazială! Contractul are o valoare de 500.000 de euro

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Valea Lupului construiește o nouă școală gimnazială Contractul are o valoare de 500.000 de euro
În Valea Lupului va fi construită o nouă școală gimnazială

O nouă școală gimnaizală urmează să fie construită în comuna Valea Lupului, județul Iași. Lucrările vor fi executate în termen de 6 luni de la semnarea contractului. La licitație au participat 3 firme. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Primăria comunei Valea Lupului, județul Iași, pregătește noi investiții în localitate. Recent, autoritatea contractantă a organizat o licitație pentru construirea unei școli gimnaziale în localitate. Valoarea estimată a contractului este de 2.038.791 lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare. La licitație au fost depuse 3 oferte din partea: Trust Construct Proiect SRL, Pavi – Lux SRL, Prima Construct SRL.

„Antreprenorul are obligația de a suporta toate costurile și taxele pentru căile de acces cu destinație specială și/sau temporară care îi pot fi necesare, inclusiv cele pentru accesul pe șantier. De asemenea, antreprenorul va obține, cu riscul și pe cheltuiala sa, orice alte facilități suplimentare din afara șantierului, care îi pot fi necesare la execuția lucrărilor care fac obiectul contractului. Antreprenorul este responsabil de lucrările de întreținere, care pot fi necesare ca urmare a folosirii de către acesta a drumurilor de acces. Antreprenorul are obligația de a asigura toate marcajele și indicatoarele de-a lungul drumurilor de acces și de a obține aprobarea autorităților competente pentru marcaje și indicatoare precum și pentru utilizarea acestor drumuri”, se arată în caietul de sarcini.

Școala va avea 7 săli de clasă pentru elevii din V – VIII

Terenul pus la dispoziție în satul Valea Lupului, din comuna cu același nume, are o suprafață de 3.580 metri pătrați. Regimul de înălțare va fi Parter. Clădirea nu va avea o înălțime mai mare de 3.90 metri. Suprafața utilă a școlii va fi de 583 metri pătrați. Vor fi amenajate 7 săli de curs, 5 grupuri sanitare pentru persoane cu handicap, elevi și profesori, cancelarie, secretariat, depozit corn și lapte.

„Toate materialele vor fi depozitate astfel încât să se garanteze protecția lor împotriva furturilor, avariilor, respectându-se cu strictețe instrucțiunile producătorului. Pe parcursul execuției lucrării, antreprenorul are obligația de a evita, pe cât posibil, acumularea de obstacole inutile pe șantier, de a depozita sau retrage orice utilaje, echipamente, instalații, surplus de materiale, de a aduna și îndepărta de șantier dărămăturile, molozul sau lucrările provizorii de orice fel, care nu mai sunt necesare”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările trebuie realizate în termen de 6 luni. Primăria Valea Lupului a anunțat și achiziții de utilaje.

Primăria Valea Lupului construiește și o grădiniță modernă

Totodată, o nouă grădinița va fi construită în Valea Lupului. Primăria din localitate a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Adal Hidro Construct SRL, cu sediul social în Târgu-Frumos. Firma este deținută de Alexandru Butnaru. În 2019, a fost declarată o cifră de afaceri de 1.989.942 lei, profit de 381.520 lei, datorii de 349.597 lei și un număr de 15 angajați. Oferta finală pentru realizarea lucrării are o valoare de 2.298.425 lei, aproape 400.000 de euro. Suprafața construită a clădirii este de 752 metri pătrați. În suma estimată intră și costurile cu dotarea grădiniței. Lucrările trebuie realizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului. Licitația a fost anulată în trecut, pentru că nu s-au prezentat ofertanți.

Adauga un comentariu