National

O minoră a murit după ce un tractor a căzut pe ea

Publicat: 27 aug. 2020
O minoră a murit după ce un tractor a căzut pe ea
O minoră a murit după ce un tractor a căzut pe ea

Zi tragică într-o localitate din judeţul Harghita. O minoră a murit după ce un tractor a căzut pe ea. Conform informaţiilor de la presa locală se pare că la volanul tractorului se afla un localnic din localitatea Lunca de Jos.

O minoră a murit după ce un tractor a căzut pe ea

Minoră în vârstă de 15 ani domiciliata în localitatea Lunca de Jos a murit după ce tractorul condus de un bărbat, vecin cu tânăra, s-a răsturnat peste ea. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de joi, 27 august 2020 în jurul orei 10.00.

Nu se cunosc cauzele producerii accidentului, dar conform martorilor şi a primelor investigaţii făcute de oamenii legii s-a constatat faptul că tractorul s-a răsturnat în afara drumului public, iar adolescenta fusese grav rănită. Totuşi, minoră a fost preluată de un elicopter ce aparţine de SMURD şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu Mureş. În pofida eforturilor uriaşe depuse de medicii, viaţa adolescentei nu a mai putut fi salvată. Aceasta a murit la câteva ore după accident. În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Un incident cumplit s-a produs şi la Iaşi

În urmă cu câteva zile, un incident cumplit s-a produs şi în judeţul Iaşi. De această dată vorbim despre un minor care a ajuns la spital în stare gravă după ce a vrut să taie, cu un fierăstrău, un cartuş de puşcă. Minorul, în vârstă de 13 ani a suferit răni grave după ce cartuşul i-a explodat în momentul în care a fost tăiat.

Medici din cadrul Spitalului Sf. Maria s-au arătat şocaţi de rănile suferite de băiat şi au declarat, pentru bzi.ro ca acest caz este unul unic în istoria recentă a spitalului. Totuşi, starea băiatului s-a ameliorat, medicii spunând că nu există un risc asupra vieţii acestuia. Băiatul, în schimb, va trebui să trăiască toată viaţa cu mii de fragmente de la cartuş în corp.

Are fragmente de cartuș pe splină, pe ficat și rinichi. Pentru a elimina aceste fragmente, medicii ar trebui să-i desfacă tot corpul, iar starea lui s-ar putea agrava. Deși viața băiețelului nu este în pericol, acesta va trebui să trăiască toată viața cu mii de fragmente de metal pe piele și pe organe. În timp, ar putea dezvolta infecții grave care, netratate, ar duce la deces. Medicii se confruntă cu o situație greu de manageriat.

„Sunt mii de fragmente pe care nu le poți scoate. Nici nu se văd cu ochiul liber. Ar trebui să-i desfacem tot corpul”, spune dr. Cătălina Ionescu, directorul medical de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

Dr. Cătălina Ionescu: „Nu avem cum să intervenim chirurgical pentru că această decizie ar putea face mai mult rău decât bine”

Medicii de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași spun că nu s-au mai confruntat cu astfel de situații. Deși băiatul are dureri crunte, cadrele medicale nu pot face nimic. Băiatul ar avea nevoie de sute de intervenții pentru a putea elimina toate fragmentele de pe piele și organe, iar acest lucru nu ar face decât să-i facă cicatricile mai vizibile și mai rău decât atât, să-i fie afectate organele.

Adauga un comentariu