Sport

O noua bijuterie de STADION e aproape gata pentru Liga I! Cum arata arena de 5 STELE

Publicat: 07 mai 2020

Un nou stadion din Romania se apropie de finalizare. Stadionul „Francisc Neuman” de la Arad se apropie de finalizare si așteaptă primele meciuri din Liga 1. În prezent, UTA Arad își dispută meciurile de acasă pe stadionul „Motorul”, o arenă mică pe care se creează o atmosferă senzațională, dar care nu poate fi omologată pentru Liga 1.
Noua arenă se apropie cu pași repezi de finalizare. A fost montată nocturna, gazonul și o parte din scaune și au rămas de rezolvat finisajele interioare.

„Există contracte ferme, cu o firmă care și-a asumat, care zice că face, noi suntem dispuși să plătim. Eu sunt o fire optimistă și cred că stadionul se poate termina, deși e la limită ca timp”, a spus Calin Bibart, primarul Aradului, pentru aradon.ro.

Fanii „Bătrânei Doamne” așteaptă de mult revenirea în Liga 1 și finalul construcției la noua arenă pentru a se bucura de meciuri de cea mai bună calitate. Deși era programat să găzduiască 15 mii de oameni, din cauza unor modificări suferite pe parcurs, stadionul „Francisc Neuman” va avea o capacitate de 12 mii de locuri. Costurile totale ale construcției se ridică undeva la 14 milioane de euro. Primăria este cea care a sponsorizat în cea mai mare măsură lucrările, iar suporterii sunt nerăbdători să facă atmosfera și în Liga 1.

UTA Arad este pe primul loc în Liga a 2-a, cu 50 de puncte, 11 mai multe de locul 2, ocupat de CS Mioveni. Arădenii speră ca sezonul din România să nu se anuleze cum s-a întâmplat în Franta sau Olanda și să poată juca în Liga 1. UTA este de șase ori campioană a României și au trecut mai bine de 10 ani de când se lupta în Liga a 2-a.

Adauga un comentariu