Eveniment-Social

O noua editie a concursului „Lectura – cuvant si imagine”, la Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun” Iasi

Publicat: 03 apr. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O noua editie a concursului Lectura - cuvant si imagine la Scoala Gimnaziala Alexandru cel Bun Iasi
1

O noua primavara, un nou început, o noua provocare a concursului de lectura, initiat si gazduit de Scoala Gimnaziala "Alexandru cel Bun" Iasi. Devenit de acum o traditie în rândul copiilor si al cadrelor didactice din învatamântul primar al judetului, proiectul "Lectura – cuvânt si imagine" a fost aprobat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi în Calendarul Activitatilor Educative Judetene (CAEJ), fiind coordonat de directorul unitatii educationale – Mihai Crauciuc-Cabur si profesorii pentru învatamântul primar Alina-Gabi Titiniuc si Ofelia Lungu. Acesta este sustinut de inimoasa echipa de dascali din scoala si îsi propune pentru al VII-lea an consecutiv sa-i surprinda placut pe micii cititori. La concurs participa elevi din clasele a II-a, a III-a si a IV-a.

Citeste si: "Scoala pentru valori autentice" la Scoala Gimnaziala "Alexandru cel Bun" Iasi

"Elevii care si-au facut din carte un prieten drag, selectati în urma etapei locale a concursului, care a avut loc pe 14 martie 2019, îsi vor dovedi pasiunea pentru lectura participând sâmbata, 6 aprilie 2019, la etapa judeteana. Asteptam peste 800 de elevi, din 73 de scoli din tot judetul.
Consideram ca punct forte al proiectului faptul ca peste cinci mii de scolari au parcurs lecturile propuse pentru etapa locala, dezvoltându-si astfel abilitatea de a citi si deprinderea de a petrece timpul liber într-un mod placut si instructiv", au transmis organizatorii.

Citeste si: Traditie si patriotism la Scoala Gimnaziala ''Alexandru cel Bun'' din Iasi

Concursul se va desfasura între orele 9:00 si 10:30. Proba unica de concurs va contine itemi variati si atractivi, ce vizeaza competente specifice orei de lectura pentru fiecare nivel de clasa si realizarea unei compozitii plastice, având ca subiect continutul textelor citite de copii, conform unei liste primite la începutul semestrului. Rezultatele vor fi afisate pe site-ul Scolii Gimnaziale "Alexandru cel Bun", pâna luni, 8 aprilie 2019.

Adauga un comentariu