Eveniment-Social

O nouă ediție a Festivalului de Artă și Creație „Gaudeamus”, la Casa de Cultură a Studenților Iași – FOTO

Publicat: 11 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă ediție a Festivalului de Artă și Creație Gaudeamus la Casa de Cultură a Studenților Iași - FOTO
O nouă ediție a Festivalului de Artă și Creație „Gaudeamus”, la Casa de Cultură a Studenților Iași

Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” a ajuns la cea de-a X-a ediție și va avea loc în perioada 28 martie – 11 aprilie 2024. Scopul evenimentului este de a promova valorile culturale și artistice ale studenților.

Festivalul de Artă și Creație „Gaudeamus” Iași

Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” este un proiect implementat de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, organizat împreună cu asociaţiile şi ligile studenţeşti. Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru cei care vor să-și facă vizibilă munca și de a intra în contact cu alte persoane din domeniul lor de interes.

An de an, studenţii din Iași formează alianţe între două asociaţii sau ligi, iar împreună au de prezentat, în cadrul competiţiei, un program cultural artistic. Acesta cuprinde maxim 10 momente artistice pe care le vor susţine în maximum 120 de minute. La finalul fiecărei reprezentaţii, juriul va oferi un punctaj demonstraţiilor artistice de pe scenă.

Amintim faptul că, în anul 2023, alianța formată din Asociația Studenților Chimiști „Chemis” și Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații a câștigat, al doilea an consecutiv, Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus”.

Alianțe Gaudeamus 2024

Alianțele formate în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus” sunt următoarele: 28 martie 2024 – Liga Studenților de la Geografie și Geologie – LSGG și Liga Studenţilor Economişti Iaşi – LSE,
2 aprilie 2024 – Asociația Studenților Chimiști – CHEMIS și Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații – ASAFCI, 3 aprilie 2024 – Asociația Studenților Bioingineri – ASB și Asociația Studenților la Drept – ASD, 4 aprilie 2024 – Liga Studenților de la Filosofie Iași – LSFI și

Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi – ASPP, 8 aprilie 2024 – Asociația Studenților Arhitecți Iași – ASAI și Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare, Iași – LSAC, 9 aprilie 2024 – Liga Studenților Electrotehniști – LS ETH și Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști – ASTIP, 10 aprilie 2024 – Liga Studenților Constructori de Maşini – LSCM și Liga Studenților de la Mecanică – LSM. În data de 11 aprilie 2024, are loc Gala Lureanților, la ora 19.00, Sala Gaudeamus.

Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“ este unul dintre cele mai apreciate proiecte ale Casei de Cultură a Studenților din Iași și are loc în fiecare an, în sala de spectacole ce poartă același nume precum evenimentul. Pe 26 octombrie 2019, acest proiect a obținut locul întâi la cea de-a șasea ediție a Galei Tineretului din România, pentru cel mai bun proiect studențesc derulat de Casele de Cultură a Studenților din România.

Participanții din cadrul spectacolelor sunt studenți, masteranzi, doctoranzi, rezidenți denumiți, în continuare, studenți. În timpul actului artistic, sunt cel puțin 75 la sută studenți sau profesori. Regulamentul competiției este întocmit și stabilit de consiliul artistic al Casei de Cultură a Studenților Iași, după care discutat și aprobat de reprezentanții studenților în cadrul ședințelor de lucru organizate în prima etapă a proiectului, până la înscrierea participanților în concurs.

Adauga un comentariu