Local

O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend” va avea loc în Iași

Publicat: 14 aug. 2020
ALT=«O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”»
O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”

În acest weekend, pe 15 și 16 august, va fi organizată o nouă ediție a evenimentului „Piața verde de weekend”. Acesta este o inițiativă a Asociației Magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași și Primăriei Municipiului Iași. „Piața verde de weekend”  se organizează în weekend-uri, în intervalul orar 10.00 și 18.00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei.

„Sâmbătă și duminică, 15 și 16 august, va fi organizată o nouă ediție a evenimentului «Piața verde de weekend», o inițiativă a Asociația Magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași și Primăriei Municipiului Iași.

Pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei, între orele 10.00 și 18.00, ieșenii vor găsi produse apicole, vin de bună calitate, produse pe bază de lavandă, siropuri de cătină, mentă, afine și lămâie, produse din carne de la Tomești, salate asortate, dulceață și zacuscă de casă, cireșe proaspete de la Hilița, plăcinte, cozonaci și pâine de casă, legume proaspete de la Târgu Frumos, ciocolată artizanală, brânză și lapte proaspăt, bere artizanală, clătite cu dulceață etc.

În vederea organizării evenimentului, circulația rutieră va fi interzisă pe bulevardul Ștefan cel Mare, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 14 Decembrie 1989, precum și pe strada I. C. Brătianu, până la intersecția cu strada Agatha Bârsescu, de vineri, 14 august, de la ora 24.00, până duminică, 16 august, la ora 24.00.

«Piața verde de weekend» are loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei”, se arată în comunicatul emis de Primăria Municipiului Iași.

Se prelungeşte obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise din Iaşi

Se prelungeşte obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise din Iaşi. Întrunit astăzi, 14 august 2020 în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Marian GRIGORAȘ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV2 în județ, precum și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 15 – 31 august 2020, să se prelungească obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași. Masca de protecție va fi purtată astfel încât să acopere nasul și gura.

Se exceptează de la această măsură anumite categorii de persoane

Se exceptează de la această măsură persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, persoanele care desfășoară activități sportive, persoanele care se deplasează cu mijloace de transport individuale (bicicletă, trotinetă, moped etc.), persoanele care desfășoară activități în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
Respectarea aplicării măsurii adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și de către Direcția de Sănătate Publică Iași.

„În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS-COV-2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară prelungirea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. Este o măsură pe care o luăm pentru că în ultima perioadă numărul persoanelor infectate nu dă semne de scădere.
Facem un apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane. ” a declarat prefectul Marian Grigoraș.

Adauga un comentariu