Eveniment-Social

O nouă ediție a „Zilelor Sadoveanu”, la Muzeul Literaturii Iași

Publicat: 07 nov. 2019

Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în fața unui nou eveniment. În intervalul în 9-10 noiembrie 2019 au loc „Zilele Sadoveanu”. E un eveniment de tradiție care se desfășoară în fiecare an. Asta în preajma aniversării nașterii scriitorului și a inaugurării muzeului din Dealul Copoului.

Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”

Ediția a XXXIX-a a programului organizat la Muzeul „Mihail Sadoveanu” cuprinde mai multe activități culturale.

„Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11:00, prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu va prezenta cea mai recentă serie a revistei «Însemnări ieșene». E o publicație apărută la Iași în 1936, avându-i ca fondatori pe Mihail Sadoveanu, George Topîrceanu, Mihai Codreanu și Grigore T. Popa. Programul va continua cu lansarea romanului «Eu, cea de pe locul doi» de Cezara Zamfir, prezentat de Liviu Apetroaie”, arată organizatorii.

În ultimii zece ani, în a doua zi a evenimentului, programul a inclus premierea câștigătorilor Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”. Acesta se adresează autorilor de orice vârstă, din România. Și cei din afara granițelor țării, care nu au debutat editorial. Astfel, duminică, 10 noiembrie, de la ora 12:00, juriul va acorda premiile celei de-a X-a ediții a Concursului de Prozăloading...

Adauga un comentariu