Local

O nouă grădiniță va funcționa în comuna Ciurea. Proiectul este derulat prin programul FEADR

Publicat: 06 mai 2020

Grădiniță cu program prelungit în comuna Ciurea. Proiectul demarat de autoritatea locală din comuna Ciurea va fi finanțat prin programul FEADR, valoarea investiției fiind de peste 3,3 milioane lei

În comuna ieșeană Ciurea va funcționa o nouă unitate de învățământ. Comuna va beneficia de o grădiniță cu program prelungit, valoarea investiției fiind de peste 3,3 milioane lei. Recent a fost semnat contractul de lucrări de execuție a grădiniței, proiectul fiind derulat prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR). Grădinița din satul Lunca Cetățuii va fi ridicată pe două niveluri (parter+etaj) și va avea o amprentă la sol de 620 metri pătrați. Suprafața desfășurată a construcției va fi de 1.240 metri pătrați, iar suprafața utilă de 1.002 metri pătrați. Lucrările sunt executate de firma SC Obitory Construct SRL Iași.

„Grădinița va cuprinde spații pentru șase grupe de preșcolari, cu circa 150 copii! Clădirea va mai cuprinde spații pentru sala de muzică, săli de mese, spațiu multifuncțional pentru activități diverse, cabinet medical, bucătărie, depozite alimente etc!”, a menționat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului.

Adauga un comentariu