Local

O nouă întâlnire în Consiliul Local Iași! Împrumut de 20 de milioane de euro pentru modernizarea depoului de tramvaie din Dacia

Publicat: 29 sept. 2021
Depoul de tramvaie din cartierul Dacia, municipiul Iaș
Plenul Consiliului Local al municipiului Iași va discuta un proiect de hotărâre legat de contractarea unui împrumut de la BERD pentru modernizarea depoului CTP din cartierul Dacia

Aleșii din Consiliul Local Iași se vor întâlni într-o nouă ședință ordinară a plenului în cursul săptămânii viitoare. Un proiect major pe ordinea de zi ține de contractarea unui împrumut de 20 de milioane de euro pentru modernizarea depoului de tramvaie din cartierul Dacia

Plenul Consiliului Local (CL) Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Întâlnirea aleșilor locali va avea loc în cursul zilei de 4 octombrie 2021, în Sala Mare a Palatului Roznovanu. În mod normal, ședința de plen ar fi trebuit să se desfășoare în această săptămână, fiind vorba de întâlnirea din luna septembrie 2021. Cu toate acestea, Executivul Primăriei a decis să convoace ședința de plen la debutul lunii octombrie 2021.

Ședință în Consiliul Local Iași. Protocol pentru trenul metropolitan

Consilierii locali vor discuta despre un proiect de hotărâre legat de rectificarea bugetului general al municipiului Iași, dar și despre desemnarea unui viceprimar în comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. În plus, pe ordinea de zi a ședinței va mai figura un proiect de hotărâre legat de înființarea Parcului Industrial Tehnopolis. Consilierii locali vor mai discuta și un proiect privind încheierea unui parteneriat cu alte instituții privind noul tren metropolitan Iași.

Împrumut extern pentru reabilitarea depoului din Dacia

Pe ordinea de zi a ședinței de CL va mai figura un proiect de hotărâre legat de contractarea unui împrumut de 20,4 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Fondurile vor fi destinate pentru modernizarea și extinderea depoului de tramvaie din Dacia, a reabilitării cinematografului Dacia din cartierul Alexandru cel Bun, dar și pentru reabilitarea termică a unor unități de învățământ. Municipalitatea a lansat deja primele schițe pentru modernizarea completă a depoului de tramvaie din zona cartierului Dacia. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local vor figura și alte proiecte de hotărâre.

Discuții pe noi PUZ-uri în municipiul Iași. DNA va primi un spațiu pe bulevardul Independenței

Consilierii locali vor mai discuta și despre prelungirea unui protocol încheiat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, dar și noul statut de funcții de la Poliția Locală Iași. De asemenea, în ședința de Consiliu Local se va mai discuta un proiect de hotărâre legat de aprobarea unor planuri urbanistice zonale în municipiul Iași. Cosilierii locali vor mai discuta un proiect și despre actualizarea nomenclatorului de străzi din municipiul Iași, dar și un alt proiect de hotărâre legat de atribuirea pe o perioadă de 10 ani către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție în zona bulevardului Independenței. Este vorba despre un spațiu de 202 mp (parter și mezanin).

Consilierii locali vor mai discuta un alt proiect de hotărâre legat de vânzarea directă a unor terenuri din unele zone ale orașului. Este vorba despre unele spații din zona șoselei Nicolina. În plus, în ședința de Consiliu Local va mai figura un proiect privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz de servitute pentru DelGaz Grid SA, pentru executarea lucrărilor de alimentare sau înlocuire a rețelei în mai multe zone din oraș.

Comentarii
  • Mai bine le-ati da salariatilor banii, la timp!! Chirica si cu toti sefii de la CTP stiu cum e sa traiesti cu 2000? Nici aia dati la timp!!!!
    Pleaca oamenii, ies la pensie, altii nu vin pe asa mizerii, trezit la 2 dimineata!
    Mariti salariile celor care am mai ramas, si dati salariile la timp.
    Cand ai 20.000 , nu te gandesti si la amaratul care ia de zece ori mai putin !!!!

Adauga un comentariu