Actualitate

O nouă moțiune simplă, depusă împotriva ministrului Virgil Popescu

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă moțiune simplă depusă împotriva ministrului Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declarații de presă

Partidul Uniunea Salvați România a anunțat marți, 23 august 2022, că va depune o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acțiunea ar avea loc în prima zi a sesiunii parlamentare, potrivit declarației preşedintelui formațiunii politice, Cătălin Drulă.

Membrii USR susțin că ministrul a stat timp de 3 ani într-un fotoliu comod, fără să acționeze în beneficiul românilor.

„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe ‘săptămâna viitoare’ decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică”, se arată în textul moţiunii simple inițiată de USR în luna februarie a acestui an.

USR a anunțat că depune o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Virgil Popescu

Virgil Popescu va fi din nou chemat la raport, după ce sesiunile parlamentare reîncep pe 1 septembrie 2022. Împotriva ministrului Virgil Popescu se va depune o nouă moțiune simplă.

„După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriaşe la energie şi sărăcesc pe zi ce trece. Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse şi în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD şi PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri”, a scris liderul USR, pe Facebook.

Conform lui Cătălin Drulă, liderul USR, a menționat că dincolo de „evidenta lipsă de capacitate” a lui Virgil Popescu, Partidul Social Democrat „e la fel de vinovat” pentru criza din energie.

„A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moţiuni depuse de USR. Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru ţara pe care o guvernează. Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine”, a adăugat Cătălin Drulă.

Vă aducem aminte că Virgil Popescu nu se află la prima moțiune simplă depusă împotriva sa.

Virgil Popescu, pe lista remanierilor

Vă aducem aminte că trei miniştri ai Guvernului Ciucă urmează să fie remaniaţi în perioada imediat următoare. Conform surselor politice, pe lista remanierilor se afla câte unul de la fiecare partid din coaliţia guvernamentală. De la UDMR ar urma să plece Eduard Novak, PSD l-ar schimba pe Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării. PNL urmează să renunţe la Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Chiar dacă parlamentarii PSD au votat împotriva moţiunii simple depuse de USR pentru demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, conducerea social-democrată nu s-a ferit să-l critice şi să ceară voalat premierului să-l demită pe Virgil Popescu de la Energie.

Ce i se reproșează lui Virgil Popescu, Ministrul Energiei:

– nu a gestionat bine întreaga problemă a prețurilor mari la energie

– a fost acuzat că a plătit cu întârziere sumele către companii

– scandalul legat de preţul carburanţilor

Vă aducem aminte că prima moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu a picat cu 198 de voturi.

Adauga un comentariu