Eveniment-Social

O nouă provocare a Naționalului ieșean!Publicul are posibilitatea de a viziona on-line cele mai bune spectacole puse în scenă

Publicat: 25 mart. 2020

În aceste zile și timp de o săptămână, iubitorii de teatru au ocazia să (re)vadă piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale, un spectacol cu două nominalizări la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din 2011, anume Alexandru Dabija pentru regia spectacolului și Petronela Grigorescu, pentru rolul Veta. Acesta este oferit gratuit de Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași

Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași continuă să ofere celor de acasă posibilitatea de a viziona on-line cele mai bune spectacole din stagiuni trecute sau din prezent. Astfel, în aceste zile și timp de o săptămână, iubitorii de teatru au ocazia să (re)vadă piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale, un spectacol cu două nominalizări la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din 2011, anume Alexandru Dabija pentru regia spectacolului și Petronela Grigorescu pentru rolul Veta.

Premiul special pentru proiecte inedite

În cadrul aceleiași ediții, Teatru la Cub, spațiul de joc al acestui spectacol, a primit Premiul special pentru proiecte inedite și realizări remarcabile. Spectacolul poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Teatrului Național Iași sau pe site-ul acestuia, la secțiunea Noutăți: https://studio.youtube.com/video/92suTrIXBaY/edi și https://www.teatrulnationaliasi.ro/noutati/O-NOAPTE-FURTUNOAS%C4%82—VIZIONARE-ONLINE–605.html. Din distribuție fac parte: Petronela Grigorescu, Haruna Condurache, Călin Chirilă, Florin Mircea, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, regia Alexandru Dabija și scenografia Dragos Buhagiar.

„Caragiale iubea Iașul și teatrul de aici. De aceea, la scurt timp după ce a scris piesa «O noapte furtunoasă», a citit-o la Iași. În scrisoarea către poetul Avram Steuerman-Rodion, în 1907, Caragiale scria: «…eu cu sufletul sunt mai mult ieșean decât bucureștean, deși de fel sunt ploieștean… e ușor de explicat: în Iași mi s-a deșteptat mai întâi dragostea de patrie și de artă și de altele ale lumii… și cât de mult e d-atunci!»”, se arată, în documente, despre piesă.

Adauga un comentariu