Prima pagină » National » O nouă schimbare pentru șoferii cu mașini electrice! Ce trebuie să facă aceștia
O nouă schimbare pentru șoferii cu mașini electrice! Ce trebuie să facă aceștia

O nouă schimbare pentru șoferii cu mașini electrice! Ce trebuie să facă aceștia

15 mai 2024, 12:30,
BZI.ro, în National

O nouă schimbare pentru șoferii cu mașini electrice! Google Maps vine cu noutăți pentru conducătorii auto. Noua actualizare a aplicației introduce suport îmbunătățit pentru mașinile electrice și dispune decapacitatea de a recunoaște anumite drumuri. Iată ce trebuie să facă șoferi atunci când vor să se deplaseze pe distanțe lungi.

O nouă schimbare pentru șoferii cu mașini electrice!

Google Maps a făcut câteva îmbunătățiri semnificative pentru a facilita accesul la anumite informații. Ele se referă la stațiile de încărcare destinate vehiculelor electrice. Utilizatorii pot obține informații precise despre fiecare stație de încărcare.

O altă îmbunătățire la Google Maps constă în afișarea celor mai apropiate stații de încărcare pe hartă. Acest lucru facilitează localizarea rapidă a stațiilor de încărcare disponibile în apropierea utilizatorilor. Nu contează dacă acestea se află în parcări subterane sau în clădiri cu mai multe niveluri. Google Maps va furniza informații în timp real despre disponibilitatea porturilor de încărcare și viteza de încărcare. Aceste îmbunătățiri sunt concepute pentru a spori experiența de navigare a șoferilor de mașini electrice.

Conform unui studiu realizat recent printre șoferii din UE, aproximativ 70% dintre participanți folosesc Google Maps pentru orientare și pentru a evita radarele, fixe sau mobile. Google Maps se distinge ca fiind aplicația de top pentru majoritatea șoferilor, în ciuda numeroaselor opțiuni disponibile pe piață.

Noutăți de la Google Maps

Google Maps va oferi sugestii de opriri pentru încărcare în cazul șoferilor care aleg să parcurgă călătorii mai lungi. Astfel, utilizatorii vor primi recomandări privind locurile ideale pentru a opri și a-și încărca vehiculul electric în timpul călătoriei lor. O altă îmbunătățire constă în posibilitatea de a căuta hoteluri care oferă facilități de încărcare pentru vehicule electrice. Această opțiune va fi disponibilă printr-un filtru special pe platforma Google Travel. Ea va facilita, astfel, căutarea și rezervarea hotelurilor pentru călătoriile cu vehicule electrice. Noile funcții urmează să fie lansate în lunile următoare.

O lege recentă îi are în vedere pe posesori de mașini electrice. Mașinile electrice au devenit un subiect controversat de discuție pentru mulți șoferi. Un studiu recent arată că șoferii de mașini electrice provoacă cu 50% mai multe accidente cu daune decât cei care au mașini pe benzină sau motorină. Principalii vinovați sunt, de fapt, șoferii. Mașinile electrice sunt destul de puternice, iar posesorii auto nu pot gestiona acest aspect suficient de bine

Majoritatea mașinilor electrice, mai ales modelele de top, au un cuplu foarte mare, ce se simte chiar și atunci când se calcă ușor pedala de accelerație. Astfel, se poate ajunge foarte rapid la o accelerare neașteptată și bruscă, pe care șoferul nu o mai poate controla.

Cu toate acestea, UE obligă cetățenii să își cumpere mașini electrice. Conducerea Uniunii Europene vrea să forțeze populația să se îndrepte spre mașinile de mici dimensiuni, măsura fiind impusă prin intermediul taxelor diferențiate. De asemenea, în UE se vor implementa o serie de politici, cum ar fi limite pentru amprenta vehiculului, greutatea și/sau dimensiunea bateriei, acces la finanțare doar pentru vehicule mai mici și sprijin susținut pentru taxarea publică, care să permită utilizarea mai largă a mașinilor cu autonomie mai scurtă. Scopul noilor legi ale Uniunii Europene este să încurajeze adoptarea mașinilor electrice și a vehiculelor care folosesc surse de energie mai puțin poluante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024