National

O nouă tulpină de coronavirus creează panică. A fost depistată și în Marea Britanie

Publicat: 12 mart. 2021
o nouă tulpină de coronavirus
Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 970.224 decazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Noile cercetări arată că o nouă tulpină de coronavirus, care a fost depistată și în Marea Britanie, creează panică și îngrijorare printre cercetători. Aceasta conține mutațiile de vârf ale unor tulpini considerate periculoase și foarte contagioase. Oamenii de știință spun că aceasta este mult mai puternică și mai rezistentă la medicamente.

O nouă tulpină a virusului COVID-19 a fost depistată recent în Marea Britanie, după ce două persoane au călătorit în Antigua de curând. Această variantă a noului coronavirus Antigua a fost numită VUI-202103/01 (B.1.324.1). Mai exact, aceasta conţine mutațiile de vârf E484K și N501Y.

O nouă tulpină de coronavirus creează panică

Joi, 11 martie, Public Health England (PHE) a anunțat că o nouă tulpină de coronavirus a fost depistată în Marea Britanie. Mai exact, este vorba despre două persoane care au călătorit în Antigua. În continuare, PHE a mai adăugat faptul că varianta numită VUI-202103/01 a început să fie investigată din data de 4 martie.

„Noua variantă conține mutațiile de vârf E484K și N501Y, ambele asociate de obicei cu variante de îngrijorare (COV), însă nu prezintă ștergeri specifice care ar duce la încadrarea în categoria COV”, a precizat un oficial al PHE.

Totodată, o nouă tulpină ar fi apărut și în Danemarca, iar specialiștii susțin că ar avea origini chiar în România. Această mutație a virusului este mult mai puternică și ar rezista la medicamente, susțin cercetătorii. Această nouă tulpină se numeşte N439k şi a afectat până acum o bună parte din populaţia Danemarcei.

Valul 3 al pandemiei s-a instalat deja

Părerea unanimă a specialiștilor este că valul al treilea de coronavirus s-a instalat deja. Acum, cu secțiile de Terapie Intensivă sufocate de numărul mare de bolnavi de coronavirus ajunși la spital de cele mai multe ori mult prea târziu, medicii fac eforturi disperate pentru a stăvili avalanșa cauzată de virus și de mutațiile acestuia.

Cu tulpina britanică a COVID-19, cea care pare că a devenit dominantă și care este mult mai agresivă decât varianta inițială a virusului, numărul de cazuri grave de coronavirus a crescut enorm. Totodată, această nouă tulpină britanică, cât și alte mutații ale virusului, ar putea cuprinde în curând întreg teritoriul țării noastre. Mai mult, ridicarea prematură a restricțiilor ar putea duce la o creștere rapidă a ratelor de incidență și la o avalansă de cazuri. În altă ordine de idei, o nouă tulpină de coronavirus e un semn clar că situația devine din ce în ce mai gravă.

Adauga un comentariu