National

O pensiune turistică din comuna Mălini, județul Suceava a fost cuprinsă de flăcări – FOTO, VIDEO

Publicat: 10 feb. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
O pensiune turistică din comuna Mălini județul Suceava a fost cuprinsă de flăcări - FOTO VIDEO
O pensiune din comuna Mălini a luat foc

În urmă cu puțin timp s-a produs un incendiu de mari proporții în comuna Mălini, județul Suceava. Din primele informații, deținute de reporterii BZI, flăcările au cuprins o pensiune turistică din localitatea Mălini.

La fața locului au intervenit pompierii militari și civili, cu nouă autospeciale de de stingere, o autoscară de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

Până la momentul actual nu s-au înregistrat victime. În pensiune nu se aflau persoane în momentul producerii incendiului.

„Inspectorii de specialitate ai ISU Suceava au închis pensiunea, care nu avea autorizație de securitate la incendiu, deoarece nu se respecta corelarea gradului de rezistență la foc, cu numărul de niveluri supraterane maxim admise – clădiri cu gradul de rezistență V (cinci) la foc, construite pe trei niveluri supraterane – parter, etaj și mansardă.

Mai precis, planșeele de peste parter, etaj și mansardă erau construite din lemn, la fel ca și scara de evacuare a utilizatorilor (tot din lemn), constantându-se astfel încălcarea gravă a cerinței securitate la incendiu.

Astfel, proprietarii obiectivului turistic au fost amendați cu 100.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, a fost oprită funcţionarea ori utilizarea construcţiilor sau amenajărilor”, a transmis ISU Suceava.

Pensiunea Medeea a fost a fost închisă de către inspectorii de specialitate ai ISU Suceava, pe data de 30.12.2023. De asemenea, patronului i s-a aplicat sancţiunea complementară cu amendă de 100.000 lei.

Pensiunea Medeea aparține lui Cornel Brânză, un om de afaceri din Iași. Acesta este cercetat penal în mai multe dosare.

„Intervin pompierii militari și civili, cu 9 autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

Pensiunea respectivă a fost închisă de către inspectorii de specialitate ai ISU Suceava, pe data de 30.12.2023. De asemenea, operatorului economic i s-a aplicat sancţiunea complementară cu amendă de 100.000 lei.

Incendiul se manifesta generalizat la două clădiri alipite. Pompierii militari şi civili lucrează pentru localizarea incendiului.

Incendiul este localizat. Nu mai exista pericol de propagare la construcţiile învecinate. Se lucrează pentru lichidare”, au transmis autoritățile.

Comentarii
Adauga un comentariu