Coronavirus

O persoană a furat 1.700 de doze de vaccin anti-COVID dintr-un spital din India. Acesta le-a returnat cu un bilet prin care își cerea scuze

Publicat: 23 apr. 2021
Doze de vaccin anti-COVID-19
Doze de vaccin anti-COVID-19

Un hoț a furat 1.700 de doze de vaccin anti-COVID dintr-un spital din statul indian Haryana. Apoi, a returnat vaccinurile și a lăsat un bilet cu scuze. Furtul a avut loc într-un moment în care India a doborât recordul mondial la noi cazuri COVID înregistrate într-o singură zi, notează Agerpres. Hoțul furase peste 1.700 de doze de vaccin anti-COVID-19, dintr-un spital din statul indian Haryana, scrie NDTV.

Ulterior, hoțul a lăsat vaccinurile furate într-un magazin de ceaiuri, situat în fața unei secții de Poliție, spunându-i vânzătorului că a adus mâncare pentru poliție. Hoțul a lăsat și un bilet în care a scris că nu știa că a furat doze de vaccin anti-COVID.

„Îmi pare rău, nu știam că sunt medicamente împotriva coronavirusului”, a scris hoțul în bilețel.

Conform independent.co.uk, furtul a ieșit la iveală când un angajat al spitalului a observat că încuietoarea congelatorului în care erau vaccinurile a fost spartă. Poliția a început o anchetă în acest caz și îl caută pe hoț. India anunța joi aproape 315.000 de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi, reprezentând un record mondial.

Incendiul dintr-un spital din India a ucis 13 persoane care erau internate cu COVID-19 la Terapie Intensivă

Cel puțin 13 pacienți au murit după ce a izbucnit un incendiu în unitatea de terapie intensivă a unui spital indian care trata pacienții Covid de lângă Mumbai, India.

Incendiul, care a avut loc vineri, a fost stins și patru supraviețuitori au fost mutați la spitalele din apropiere, au spus autoritățile. Incidentul vine pe fondul unui al doilea val mortal de infecții în India.

Vineri, India a înregistrat 332.730 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr de o zi văzut oriunde în lume pentru a doua zi consecutivă. Decesele zilnice provocate de Covid-19 au crescut cu un record de 2.263 în ultimele 24 de ore. Incendiul s-a produs la spitalul Vijay Vallabh din zona Virar din statul vestic Maharashtra, care se află la aproximativ 70 km (43 mile) nord de Mumbai.

Rămâne neclar cum a început incendiul, iar ministrul șef al Maharashtra a ordonat o anchetă.

Prim-ministrul Narendra Modi a oferit condoleanțe pe Twitter, numind incidentul „tragic”. Numărul în creștere de cazuri a dus la o criză din ce în ce mai profundă a asistenței medicale care a cuprins mai multe state. Dl Modi urmează să țină vineri întâlniri cu miniștrii șefi ai celor mai afectate state și cu producătorii de oxigen.

Curtea superioară a Indiei a cerut guvernului central un plan național până vineri, privind consolidarea aprovizionării, oxigenului, medicamentelor, tratamentului și vaccinurilor. Curtea Supremă a calificat situația drept „o urgență națională de sănătate” – șase instanțe superioare din toată țara au lansat petiții care implică lipsuri medicale.

Maharashtra este cel mai afectat stat din țară în ceea ce privește cazurile și se confruntă cu un deficit de oxigen. Cu două zile mai devreme, 24 de pacienți Covid au murit într-o altă parte a Maharashtra după ce au pierdut fluxul de oxigen către ventilatoarele lor. O scurgere a întrerupt aprovizionarea, deoarece un rezervor de stocare a fost reîncărcat la spitalul Zakir Hussain din orașul Nashik.

Adauga un comentariu