Local

O poliţistă din judeţul Iaşi, sprijin pentru colegii săi în rezolvarea unui caz important

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
O poliţistă din judeţul Iaşi sprijin pentru colegii săi în rezolvarea unui caz important
Simona, o polițistă din județul Iași, angajată de nădejde a IPJ

Zilele trecute, Simona era acasă, la Movileni, odihnindu-se după o zi de muncă la Postul de Poliție Focuri, când în poartă i-a bătut un vecin panicat, spunându-i „Vino repede, vecina noastră a fost lovită de o mașină, iar șoferul a fugit! Săraca de ea, mai avea 20 de metri până acasă”.

Simona a știut din primul moment ce are de făcut: lucrează din 2005 în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, numai în operativ. A ajuns imediat la fața locului, a încercat să acorde primul ajutor vecinei sale, însă din nefericire aceasta nu mai avea puls.

Cum a acționat polițista din județul Iași

A sunat la dispecerat anunțând accidentul rutier, furnizând detalii, astfel încât echipajele de intervenție să ajungă cât mai ușor și rapid la locul faptei.

A identificat imediat martorii, de la care a obținut date utile despre mașina cu care se deplasa conducătorul auto și filtrând informațiile a reușit să stabilească o parte din numărul de înmatriculare al autoturismului implicat în accident.

A furnizat informațiile culese echipajului rutier sosit la fața locului, iar apoi a trecut la partea cea mai sensibilă a misiunii ei: să liniștească membrii familiei victimei, pe vecinii ei, cu care se cunoaște de mulți ani și care erau șocați de cele întâmplate!

Experiența profesională și adrenalina la cote ridicate au ajutat-o pe Simona să fie puternică în acele momente și să se focuseze pe ce are de făcut, astfel încât, și cu aportul ei șoferul a fost depistat de polițiștii rutieri în aproximativ două ore de la producerea accidentului, ulterior acesta fiind arestat preventiv.

După ce misiunea s-a încheiat, tristețea și-a făcut loc în sufletul ei: un om drag nu mai este! Ce vă recomandă Simona, vouă, conducătorilor auto: Conduceți prudent și responsabil, viața tuturor are prioritate!

Agent șef de poliție Holbură Simona a fost încadrată direct în anul 2005 în cadrul I.P.J. Iași, a lucrat la Postul de Poliție Gropnița, Secția 1 Poliție Iași, iar acum lucrează la Postul de Poliție Focuri.

Comentarii
Adauga un comentariu