Culinar

O reţetă de cârnaţi trandafiri pe care o poţi pregăti chiar la tine în bucătărie

Publicat: 18 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O reţetă de cârnaţi trandafiri pe care o poţi pregăti chiar la tine în bucătărie

De pe masa de Crăciun nu pot lipsi cârnaţii. Iată o reţetă de cârnaţi Trandafiri pe care o poţi pregăti chiar la tine în bucătărie.

Ingrediente (8 porţii):

  • 3 kg carne de porc mai grasă
    1,5 kg carne de vită
    3 căpăţâni de usturoi
    1 lingură cimbru uscat
    2 linguri boia dulce
    1 lingură boia iute
    1 linguriţă piper
    sare grunjoasă
    1 linguriţă ienibahar
    intestine subţiri de porc

Mod de preparare:

Speli bine intestinele şi le răzui cu dosul unui cuţit. Tai carnea (şi de porc, şi de vită) bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. O pui într-un vas mai mare, adaugi usturoiul pisat şi amesteci bine. Dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă într-o cană cu apă.

Pui peste carne toate condimentele şi începi să amesteci bine cu mâna, adăugând treptat din saramură. Guşti din când în când din carne, pentru a nu se săra foarte tare. Dacă vrei să iasă mai condimentaţi, mai pui boia iute. Laşi să se întrepătrundă aromele de seara până dimineaţa.

A doua zi, umpli intestinele cu amestecul de carne şi cârnaţii obţinuţi îi ţii la căldură 12 ore, după care-i dai la rece. Îi poţi păstra şi în congelator, tăiaţi bucăţi.

Adauga un comentariu