Prima pagină » Culinar » O rețetă delicioasă pentru mini pavlova! Iată cum să faci un desert simplu și dulce

O rețetă delicioasă pentru mini pavlova! Iată cum să faci un desert simplu și dulce

21 feb. 2025, 12:45,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești în căutarea unui dulce cu care să răsfeți toată familia, ori toți prietenii, poți încerca o rețetă de mini pavlova care este alegerea perfectă. Acestea prăjiturele elegante și rafinate au fost numite după celebra balerină rusă Anna Pavlova și îmbină perfecțiunea texturii crocante cu propețimea cremoasă a mascarpone-ului.

Desertul mini pavlova cu frișcă, mascarpone și fructe este un dulce deosebit creat în cinstea balerinei Anna Pavlova. Este o prăjitură dulce, ușoară și fină. Desertul poate fi pregătit și ca tort, dar și în variante mini, porții individuale ca să fie ușor de servit.

O rețetă delicioasă pentru mini pavlova

Dacă este să faci o pavlova perfectă, atunci ar trebui să știi că ar trebui să își păstreze culoarea albă chiar și după ce a stat o oră, o oră jumătate la cuptor. O pavlova perfectă nu trebuie să fie perfectă. Rețeta de mini pavlova nu este una complicată, doar că are mici detalii și secrete de care e musai să ții cont dacă vrei un rezultat perfect.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este că zahărul trebuie să fie complet topit în albușuri, pentru asta trebuie să ai grijă inclusiv la granulele de zahăr care rămând accidental lipite pe pereții bolului. Dacă vei ignora acest mic și, aparent, nesemnificativ detaliu e posibil să fie afectată textura bezelei întrucât zahărul atrage umezeala și te vei trezi cu picături de apă care îi vor distruge textura crocantă mai devreme decât este cazul.

Un prim echipament necesar este un termometru de gătit pentru bucătărie. Dacă încă nu ai așa ceva în casă, atunci e musai să îți cumperi. Acest echipament este necesar pentru a măsura temperatura albușelor de pe baia de abur, va fi mai greu să faci acest lucru pe ghicite. Ca fapt divers, e bine să reții că zahărul este topit în albușuri la temperatura de 53 de grade Celsius. Iată cum se face și o rețetă de biscuiți simpli.

Pentru bezea vei avea nevoie de 200 g albuș de ou; 400 g zahăr; 15 g zeama de lămâie; 15 g amidon de porumb și 2 g sare. Iar pentru crema de mascarpone vei folosi 150 g smântână de frișcă naturală cu grăsime 33-36%; 150 g mascarpone și 45 g zahar pudră. La decorare vei avea nevoie de fructe de pădure.

Indicații de preparare

Într-un bol de inox vei pune albușul, zahărul și sarea. Se recomandă folosirea unui vas metali întrucât dacă vei folosi un bol de sticlă sau de ceramică, există riscul ca acestea să se spargă de la căldură. Cu un tel tip pară se amestecă cele trei ingrediente.

Se așază bolul cu albușuri și zahăr peste un vas în care se fierbe apa la foc mic. E important să ai grijă ca baza vasului în care sunt albușurile să nu intre deloc în contact cu apa deoarece va duce la închegarea albușurilor. Se țin albușurile pe baie de aburi, amestecând continuu, până când compoziția atinge temperatura de 65 de grade Celsius. Întreaga operațiune durează circa 5 maxim 10 minute.

Trebuie să vă asigurați că zahărul este topit în totalitate, așadar trebuie să ai grjiă ca nici măcar pe pereții bolului să nu existe zahăr netopit. Cât timp se gătesc albușurile la abur, periodic va trebui să cureți pereții bolului după resturi de zahăr. Aceste resturi dacă nu ajung a fi topite vor atrage ulterior în bezeaua coaptă umiditate inutilă care îi va afecta textura crocantă.

Se transferă compoziția în bolul mixerului și se mixează la viteză medie până când se răcește la temperatura camerei, durata fiind de 10-15 minute, în funcție de cantitatea de albuș. După 15 minute se adaugă sucul de lămâie și se continuă mixarea, apoi la final se încorporează amidonul.

Se pune pe tavă o foaie de copt, cu ajutorul unui poș cu dui în formă stelată, se formează bezelele. Ca ajutor poți schița pe foaia de copt niște cercuri pe amplasamentul cărora poșăm albușurile bătute. Ca formele să iasă cât mai perfecte, e recomandat să țineți poșul la 90 de grade față de suprafața pe care vei poșa. Se usucă în cuptor la o temperatură de 70-80 de grade Celsius, cu modul de coacere sus-jos cu ventilare, timp de 80-100 de minute.

Modul în care se face crema

În bolul mixerului, se combină mascarpone, frișca și zahărul pudră. Apoi se începe mixarea la viteză mică, pentru a se asigura o omogenizarea completă a ingredientelor. O dată ce e gata, nu mixa în continuare.

Treptat, se mărește viteza mixerului până la nivel maxim , apoi la viteza maximă se mixează crema până devine fermă. Din momentul în care crema e făcută, nu mai insista cu mixatul, bătută prea mult crema riscă să se taie. Se pune crema în poș și se modelează în coșulețe de bezea. Crema e musai să se utilizeze ccât mai repede după mixare, așadar evită să o prepari prea devreme.

Pe fiecare bezea cu cremă se așază fructe. Cele mai potrivite sunt fructe mai acruțe care balansează dulcele bezelelor. Se poate prepara, de asemenea, un sos de fructe pregătit pe loc prin mixarea fructelor la blender.

Foarte potrivită este și așezarea unei frunzulițe de mentă pe fiecare bezea. Această rețetă de mini pavlova de păstrează bine la rece, acoperită și izolată de restul frigiderului pentru că tinde să preia alte gusturi și mirosuri din frigider.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2025
11 decembrie 2025
Articole similare
Eleva Venera Lungu este singura finalistă din Iași a programului FLEX 2025-2026. Tânăra a primit o bursă de studiu în Statele Unite
02:00
Eleva Venera Lungu este singura finalistă din Iași a programului FLEX 2025-2026. Tânăra a primit o bursă de studiu în Statele Unite
Cine va pune mâna pe clădirea Poștei Române de pe strada Cuza Vodă, din Iași? Două firme au licitat același preț. Care va fi criteriul de departajare
02:00
Cine va pune mâna pe clădirea Poștei Române de pe strada Cuza Vodă, din Iași? Două firme au licitat același preț. Care va fi criteriul de departajare
Peste un milion de euro cheltuie Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași pentru digitalizare! Unitatea medicală caută firme pentru furnizarea produselor
02:00
Peste un milion de euro cheltuie Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași pentru digitalizare! Unitatea medicală caută firme pentru furnizarea produselor
CTP Iași cumpără uleiuri și unsori în valoare de 745.248 de lei pentru autobuze
02:00
CTP Iași cumpără uleiuri și unsori în valoare de 745.248 de lei pentru autobuze
Revoltă în rândul părinților, din cauza meniului de la o grădiniță din Iași. Acuzații grave la adresa directoarei, după ce o firmă de catering livrează mâncarea copiilor: „Sunt niște contracte pe sub mână”
02:00
FOTO Revoltă în rândul părinților, din cauza meniului de la o grădiniță din Iași. Acuzații grave la adresa directoarei, după ce o firmă de catering livrează mâncarea copiilor: „Sunt niște contracte pe sub mână”
Cum trebuie să mâncăm și să bem de sărbători în așa fel încât să nu avem nevoie de ajutorul medicului. Dr. Liliana Mihailov: „Nu trebuie să trecem peste aceste limite”
02:00
Cum trebuie să mâncăm și să bem de sărbători în așa fel încât să nu avem nevoie de ajutorul medicului. Dr. Liliana Mihailov: „Nu trebuie să trecem peste aceste limite”
Vor fi înlăturați producătorii din piața CUG? Aceștia aduc acuzații grave conducerii EcoPiața din Iași, după ce a izbucnit un scandal: „Mi-a spus să mă duc acasă, că este totul aranjat și îmi ia locul!”
02:00
FOTO Vor fi înlăturați producătorii din piața CUG? Aceștia aduc acuzații grave conducerii EcoPiața din Iași, după ce a izbucnit un scandal: „Mi-a spus să mă duc acasă, că este totul aranjat și îmi ia locul!”
Decizie care contrazice logica! Vatmanii de la CTP Iași au primit stick-uri cu colinde de la companie, însă sistemele audio din tramvaie sunt defecte: „Nu ne-au mai întrebat dacă le putem folosi”
02:00
FOTOVIDEO Decizie care contrazice logica! Vatmanii de la CTP Iași au primit stick-uri cu colinde de la companie, însă sistemele audio din tramvaie sunt defecte: „Nu ne-au mai întrebat dacă le putem folosi”
S-a îmbătat și a făcut circ la „ol-inclusiv”
02:00
S-a îmbătat și a făcut circ la „ol-inclusiv”
Spitalul de Boli Infecțioase a contestat executarea silită pentru neplata sporurilor COVID din 2020! La mijloc este vorba de sute de mii de lei
02:00
Spitalul de Boli Infecțioase a contestat executarea silită pentru neplata sporurilor COVID din 2020! La mijloc este vorba de sute de mii de lei