Info Turism

O reteta traditionala din regiunea Muntenia: Pastrama de oaie

Publicat: 06 mart. 2020

O reteta traditionala din regiunea Muntenia. Fiecare regiune a tarii noastre se identifica din punct de vedere gastronomic cu anumite feluri de mâncăruri tradiționale. Potrivit mai multor specialiști un fel de mâncare specific zonei Munteniei este pastrama de oaie. Considerată o adevărată vedetă culinară a toamnei, pastrama de oaie este un preparat delicios, însă nu la îndemâna oricui de gătit. În rândurile de mai joas vă arătam o astfel de rețetă valaha, numai buna de servit alaturi de un pahar de must.

Ingrediente

carne de oaie tânără;

sare grunjoasa;

cimbru, rozmarin, busuioc, ienibahar;

boia, piper.

O reteta traditionala din regiunea Muntenia. Mod de Preparare Pastrama de oaie

Carnea se scurge bine de sânge, se spală după care se usucă puțin.

Se freacă apoi bine cu cimbru și cu celalalte condimente.

Se cerne bine cu sare, se pune într-un vas, de preferință de lemn, și se tine în saramura pe care o lasă intre 2-4 zile (mai puțin daca e frig), intorcandu-se de trei ori pe zi.

După aceasta operațiune se atârnă în vânt o zi, să se usuce puțin, dar nu mult, cât să rămână frageda. De asemenen, se poate și afuma.

Se păstrează rulata, să tina un pic de zeama.

Se frige pe cărbuni, la grătar.

Ca și modalitate de servire este recomandat să o servim cu mămăligă și ardei iute.



loading...

Adauga un comentariu