National

O româncă a ajuns simbol național în Marea Britanie. Este aplaudată zilnic de milioane de oameni

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O româncă a ajuns simbol național în Marea Britanie. Este aplaudată zilnic de milioane de oameni
O româncă a ajuns simbol național în Marea Britanie. Este aplaudată zilnic de milioane de oameni

O româncă a ajuns simbol național în Marea Britanie. Femeia care lucrează ca moașă este unul dintre cei 12 angajați ai sistemului național de sănătate ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei. Claudia Anghel este moașă, o meserie și mai dificilă în condițiile speciale impuse de pandemie.

Figura ei va deveni cunoscută pentru milioane de britanici care o vor vedea pe panourile publicitare de pe clădirile publice sau autobuze.

Claudia Anghel a ajuns în Marea Britanie cu șapte ani în urmă. Plecată de la spitalul din Călărași, ea lucrează la spitalul universitar din Coventry ca moașă.

„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile… nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, povestește Claudia.

O româncă a ajuns simbol național în Marea Britanie:

Când a fost selectată pentru campania prin care NHS aniversează 72 de ani de activitate și le aduce și un omagiu cadrelor medicale, Claudia a avut ezitări, dar a trecut peste temeri.

„Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, spune românca.

În ciuda presiunii enorme din ultimele luni, Claudia și colegele ei și-au păstrat simțul umorului. Ea spune că în fiecare dimineață când își pune uniforma, nu uită să-și dea cu ruj, chiar dacă știe că sub masca de protecție, mica ei cochetărie nu va rezista prea mult.

Britanicii nu respectă regulile

Britanicii refuză să mai respecte regulile de distanțare socială.

John Apter, directorul Federației Poliției din Anglia și Țara Galilor, a a vorbit despre situația în care mii de oameni au luat cu asalt localurile pentru a bea o bere.

„S-a confirmat o noapte destul de aglomerată, alcoolul și distanțarea socială nu fac pereche bună”, a explicat Apter, printr-un mesaj publicat pe Twitter.

Apter era la serviciu, în orașul britanic Southampton, și a dezvăluit că el și colegii săi au avut multe cazuri de oameni băuți agresivi sau bătăi de stradă.

„A fost extrem de clar că oamenii băuți, aflați în stare de ebrietate, nu pot să respecte măsurile de distanțare socială”, a explicat bărbatul, conform CNN.

Șeful polițiștilor i-a rugat pe britanici să rămână responsabili și să respecte toate regulile impuse de autorități cu scopul clar de a combate pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, oamenii au luat cu asalt străzile din Soho, un district Londonez, cunoscut pentru barurile sale. Cinci localuri din Nottinghamshire au decis să închidă porțile din cauza scandalurilor cauzate de oameni, bucuroși că s-au putut reîntoarce la băut alcool.

Poliția a arestat patru oameni după ce s-au spart mai multe geamuri și s-au înregistrat încăierări. Cu toate acestea, oamenii legii consideră că majoritatea britanicilor s-au comportat respectabil în acest weekend, în perioada 3-5 iulie.

În Devon și Cornwall, polițiștii au primit peste 1.000 de apeluri, majoritatea având legătură cu problemele cu alcoolul. De asemenea, în Essex, polițiștii au efectuat patru arestări.

Adauga un comentariu