International

Tatăl lui Boris Johnson a ignorat restricțiile și s-a dus în Grecia

Publicat: 03 iul. 2020
ALT=
Tatăl lui Boris Johnson a ignorat restricțiile și s-a dus în Grecia

Tatăl lui Boris Johnson a ignorat restricțiile și s-a dus în Grecia. Premierul britanic Boris Johnson a fost pus într-o situație jenantă  chiar de tatăl său. Stanley Johnson a ajuns la vila sa din Grecia, lângă Atena, părăsind Regatul Unit deși guvernul condus de fiul său le recomandă britanicilor să nu călătorească în arhipelag.

Ironia sorții, chiar Stanley Johnson s-a dat în vileag după ce a postat pe contul de Instagram două filme din timpul procedurilor de aterizare, plus o fotografie pe aeroportul din Atena.

Tatăl lui Boris Johnson a ignorat restricțiile și s-a dus în Grecia: A evitat restricțiile venind prin Bulgaria

În plus, tatăl premierului britanic a fentat și restricțiile impuse de guvernul grec. Pentru că cetățenii britanici nu pot călători în Grecia înainte de 15 iulie, Stanley Johnson a zburat prin Bulgaria, și a reușit să ajungă. El susține că nu a făcut nimic greșit, și în plus i-a fost verificată temperatura și a fost testat de două ori.

În aprilie, pmierul Boris Johnson a fost internat la spital pentru teste, la 10 zile de la testarea pozitivă pentru coronavirus, a precizat Downing Street.

„Acesta este un pas de precauție, întrucât premierul continuă să prezinte simptome persistente de coronavirus la zece zile de la testarea pozitivă a virusului. Primul ministru mulțumește personalului NHS pentru toată munca lor incredibilă și îndeamnă publicul să continue să urmeze sfaturile guvernului de a rămâne acasă, de a proteja NHS și de a salva vieți”, au precizat atunci reprezentanții lui Boris Johnson.

Pe 2 aprilie 2020, premierul a fost externat din spitalul din Londra. În unitatea medicala a fost tratat timp de o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat Downing Street, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Premierul a ieşit din spital pentru a continua convalescenţa la Chequers”, reşedinţa sa din nord-vestul Londrei, a precizat biroul său într-un comunicat.

La paljă, încălcând toate măsurile

Britanici s-au înghesuit zilele trecute pe plaja de la Bournemouth. Britanicii nu au respectat normele de distanţare socială, stând în grupuri mari şi fără să poate mască. Aceştia au liber la zbor în Europa, majoritatea ţărilor turistice pregătindu-se în curând de un aflux mare de turişti britanici.

Deşi Marea Britanie a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, britanicii nu respectă distanţarea socială şi nu poartă mască de protecţie.

Temperaturile din Marea Britanie au fost extrem de ridicate, atingând 34 grade Celsius. Termometrul a arătat pe 25 iunie 32,6 C la Heathrow, bătând recordul anterior de 28,9C stabilit la sfârşitul lunii mai. Dar acel record ar putea fi bătut din nou astăzi, deoarece joi este stabilit să fie chiar mai fierbinte decât în Grecia, Corfu.

Britanicii s-au aglomerat pe plaje şi aceeaşi tendinţă este aşteptată și zilele următoare, deoarece aceştia îşi planifică deja excursii de o zi pentru a se bucura de soare.

Britanicii nu au respectat normele de distanţare socială, stând în grupuri mari şi nici nu au purtat măşti în marea majoritate a lor. Mai mult, aceştia au liber la zbor în Europa, majoritatea ţărilor turistice pregătindu-se de un aflux mare de turişti britanici.

Adauga un comentariu