Local

O „săgeată” a clanului Corduneanu rămâne în arest la domiciliu! Ieșeanul este acuzat de trafic de influență

Publicat: 10 dec. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
O săgeată a clanului Corduneanu rămâne în arest la domiciliu Ieșeanul este acuzat de trafic de influență
O „săgeată“ a clanului Corduneanu, în arest la domiciliu

Magistrații ieşeni au dispus menținerea măsurii de arest la domiciliu pentru o „săgeată” a clanului Corduneanu. În luna mai, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins propunerea de arestare preventivă ce a fost formulată de procurori pe numele lui Dănuţ Iulian Ilincariu, sub acuzaţia de trafic de influenţă. În schimb, instanţa a dispus măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile

Dănuț Iulian Ilincariu a fost denunţat de un ieşean pentru că i-ar fi promis o locuinţă socială în schimbul unor sume de bani. Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Anchetatorii ieşeni susţin că Dănuţ Iulian Ilincariu a intrat recent în vizorul lor, după ce un bărbat l-a denunţat pentru un presupus trafic de influenţă.

O „săgeată“ a clanului Corduneanu, în arest la domiciliu

Denunțătorul Constantin M. i-a adus acuzații grave lui Dănuț Iulian Ilincariu, individul acuzat, aflat în arest la domiciliu de mai bine de șapte luni. El a susținut că în luna martie 2021 a hotărât să depună o cerere pentru a obține o locuință socială, deoarece vechiul imobil în care locuia cu soţia sa era propus spre demolare. Conform ieșeanului, Dănuț Ilincariu s-ar fi oferit să îi întindă o mână de ajutor în schimbul mai multor mii de euro. Constantin M. a declarat că în total i-ar fi dat 7.5000 de euro lui Ilincariu.

Dănuţ Iulian Ilincariu a negat acuzaţiile aduse de denunţător

Constantin M. a adăugat că s-a întâlnit cu Dănuț Ilincariu la primărie, iar acesta din urmă i-ar fi spus că sora și cumnatul lui lucrează acolo, astfel că îl poate ajuta în schimbul unor sume de bani. De cealaltă parte, Dănuț Ilincariu le-a declarat recent reporterilor cotidianului BZI că nu a luat vreun ban de la cei doi soţi și că nu le-ar fi promis nicio locuință socială.

Acesta a susținut că a vrut doar să-i ajute, oferindu-le camera de cămin a unui prieten de-al lui, deoarece Constantin M. şi soţia lui nu aveau unde să locuiască. De altfel, Dănuţ Iulian Ilincariu a afirmat că ştia de plângerea formulată de Constantin M. împotriva lui la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Totuşi, avocata care îl reprezintă pe Constantin M. a afirmat că a făcut demersurile necesare pentru ca acesta să fie despăgubit.

„Lor (soților Ștefana și Constantin M. – n.r.) li s-a pus la dispoziție spațiul închiriat, acesta fiind de esența unui contract de locațiune, în schimbul unei chirii. Chiria și utilitățile au fost plătite în fiecare lună. Au avut comportamentul unor chiriași de bună credință.

Ei s-au trezit cu o notificare de evacuare din partea primăriei în momentul în care au refuzat să îi mai dea bani lui Dănuț Ilincariu. Deocamdată, ei au dreptul să dețină imobilul până primesc integral despăgubirile. Aceste despăgubiri vor fi evaluate de instanță. Persoanele sunt prejudiciate. Au muncit enorm ca să își ia o cameră pentru care de un an li se cer bani constant”, preciza avocata Iulia Medeleanu.

Comentarii
Adauga un comentariu