National

O şcoală cu peste 200 de copii a fost închisă după ce directorul a fost depistat cu COVID-19

Publicat: 15 sept. 2020
școala de Zădăreni
O şcoală cu peste 200 de copii a fost închisă după ce directorul a fost depistat cu COVID-19

O școală cu peste 200 de copii a fost închisă după ce directorul a fost depistat cu COVID-19. Școala Gimnazială Zădăreni a fost închisă astăzi, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri.

Directorul unităţii de învățământ a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. În aceast caz, Direcția de Sănătate Publică Arad a demarat o anchetă epidemiologică.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor, a declarat că directorul unităţii de învăţământ l-a sunat în această dimineaţă să îl anunţe că a primit rezultatul testului, care a confirmat că are COVID-19.

O şcoală cu peste 200 de copii a fost închisă după ce directorul a fost depistat cu COVID-19

Directorul a avut simptome de infectare cu COVID-19 încă de sâmbătă, astfel că şi-a făcut un test, iar luni nu a participat la deschiderea anului şcolar, pentru a nu îşi pune în pericol colegii sau pe copii.

„Totuşi, domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome, pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv, a fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile pentru începerea cursurilor. Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă“, a declarat Marius Gondor.

Şeful ISJ Arad a menționat că a anunțat DSP Arad despre cazul directorului infectat cu COVID-19, iar școala a trecut în cel de-al treilea scenario, învățământ exclusive online.

„Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu”, a mai spus Marius Gondor.

Şcoala din Zădăreni are peste 200 de copii din ciclurile primar şi gimnazial.

Marţi dimineaţa, în judeţul Arad, 302 şcoli se aflau în „scenariul verde”, 112 sunt în „scenariul galben” şi 25 în „scenariul roşu”, dintre care două nu din cauza pandemiei, ci pentru că lucrările de reabilitare nu permit organizarea cursurilor în clădirile respective.

Mai mulţi elevi au fost depistaţi cu noul coronavirus

Toate unitățile de învățământ liceal și postliceal din cadrul Ministerului Apărării Naționale au început luni, 14 septembrie, cursurile, se precizează într-un comunicat. În cele cinci colegii militare naționale (de Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova) s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi, dintre care 600 sunt elevi în clasa a IX-a.

De asemenea, sunt peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor. Sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat cu o săptămână înainte, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2.

De la ce unități școlare provin elevii infectaţi cu coronavirus

Potrivit comunicatului MApN, în urma testării a căror rezultate au fost centralizate e fiecare unitate școlară, situația epidemiologică se prezintă astfel:

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța – doi elevi infectați, ambii internați în spital;

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia – patru elevi infectați, asimptomatici, izolați la domiciliu;

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – cinci elevi infectați, asimptomatici, patru dintre ei aflați în izolare în spații special destinate în cadrul colegiului și unul aflat în izolare la domiciliu;

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova – șase elevi infectați, asimptomatici, internați în spital, urmând a fi transferați pentru izolare în spații special destinate în cadrul colegiului;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța – un elev infectat, internat în spital;

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Basarab I” din Pitești – un elev infectat, internat în spital.

Adauga un comentariu