Razboi în Ucraina

O senatoare din partidul lui Vladimir Putin propune ca și bărbații inapți fizic să fie mobilizați pentru armată

Publicat: 22 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O senatoare din partidul lui Vladimir Putin propune ca și bărbații inapți fizic să fie mobilizați pentru armată
O senatoare din partidul lui Vladimir Putin propune ca și bărbații inapți fizic să fie mobilizați pentru armată

O senatoare din partidul Rusia Unită condus de președintele Vladimir Putin propune reducerea listei afecțiunilor medicale din cauza cărora bărbații din Rusia nu pot fi încorporați în forțele armate, relatează Kommersant.​

Olga Kovitidi, senatoarea Crimeii în camera superioară a parlamentului de la Moscova, spune că o serie de boli care împiedică un cetățean rus să fie recunoscut ca apt pentru serviciul militar ar trebui excluse din criteriile medicale.

„Este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar: să se excludă bolile pentru care un conscris este declarat inapt pentru serviciu”, afirmă ea, subliniind că „o serie de boli”, printre care scolioza și platfusul, pot fi recunoscute ca fiind compatibile cu serviciul militar.

„Acum Rusia are nevoie nu doar de o armată profesionistă de voluntari, ci și de o creștere a rezervei de tineri declarați apți pentru serviciu”, susține senatoarea.

Înainte să ajungă în Senatul rus, Kovitidi a fost un oficial ucrainean de rang înalt

Înainte să ajungă în Senatul rus, Kovitidi a fost un oficial ucrainean de rang înalt, servind ca membru în Consiliul Suprem al Crimeii între 2006 și 2014. Ea a trecut de partea rușilor după ce peninsula a fost anexată ilegal de Moscova în 2014.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineața decretarea mobilizării parțiale în Rusia, justificând măsura prin faptul că Rusia ar lupta cu „Occidentul colectiv” și are de apărat un front de peste 1.000 de kilometri.

Ucrainenii tratează cu sarcasm mobilizarea parțială anunțată de Putin: „Îngrășământ pentru sol”

„Mai mult îngrășământ pentru pământul nostru”, a declarat Ksenia Borodenko, un manager de vânzări în vârstă de 33 de ani, pentru Al Jazeera în centrul Kievului, la câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțatmiercuri dimineață că intenționează să mobilizeze mai multe trupe.

„Băieții noștri vor muri luptând împotriva acestor gunoaie”, a declarat Borodenko, al cărei frate mai mare, Roman, s-a oferit voluntar să lupte împotriva separatiștilor pro-ruși în 2014 și s-a înrolat din nou în martie. Chiar dacă pierdem unul dintre ai noștri pentru o sută dintre ai lor, va fi tragic”, spune ea.

„Eliminarea rușilor va fi mai intensă”

Un lider al comunității din partea controlată de Kiev a regiunii sud-est Donețk și-a împărtășit opinia.

„Eliminarea rușilor va fi mai intensă”, a declarat Nadia Gordiuk, care a fost nevoită să-și părăsească orașul său, situat la doar câțiva kilometri de linia frontului, din cauza bombardamentelor rusești intense.

Cu toate acestea, „în caz de escaladare din cauza mobilizării, vor muri mult mai mulți civili din estul Ucrainei, pe care rușii au venit, chipurile, să îi protejeze. Acest lucru este cu adevărat înfricoșător”, a declarat ea pentru Al Jazeera.

Adauga un comentariu