Local

O societate promovată de Cătălin Botezatu, în dosarul arabilor acuzaţi că au vândut spirt contrafăcut! Cei doi arabi au rămas după gratii!

Publicat: 08 mai 2020

O societate promovată de Cătălin Botezatu! Cei doi arabi acuzaţi că au vândut spirt contrafăcut rămân după gratii. Astfel, judecătorii Tribunalului Iaşi au respins contestaţia formulată de Ali Dawoud şi Fuad Ahmmed.  La audieri, iranianul şi irakianul au susţinut că nu aveau cum să ştie că oamenii vor bea spirtul şi că pe etichete scria clar că era destinat uzului extern, nicidecum celui intern.  Şedinţa de judecată a durat aproximativ o oră, după care magistraţii au rămas în pronunţare. După alte două ore, instanţa a respins contestaţia, printr-o sentinţă definitivă.  De remarcat este faptul că, la audierile iniţiale, la Bucureşti, a fost recunoscut faptul că spirtul a fost contrafăcut cu alcool metilic şi cu vopsea de ouă.

Fratele lui Hamude, de la „Puterea dragostei”, căutat de anchetatori

Surse judiciare susţin că, în declaraţiile date iniţial, arabii au recunoscut că au contrafăcut lichidul, dar că cel care ar fi stat în spatele afacerii ar fi Satar Dawoud, fiul lui Ali, fratele lui Hamude, de la „Puterea dragostei”. Procurorii sunt acum în căutarea lui Satar, pentru a-l audia şi a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
Pe lângă ucidere din culpă în cazul a 12 persoane, cei doi arabi sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi fals, deoarece s-au folosit de numele unei firme cunoscute pentru a vinde spirtul. Totuşi, facturile erau false, fiind emise fictiv în numele unei firme de haine reprezentată de designerul Cătălin Botezatu, respectiv SC Viggo Retail Bucureşti.
Firma Viggo Retail este doar una ce reprezintă brandul vestimentar cu acelaşi nume, cunoscut în România pentru asocierea sa cu designerul Botezatu.

Distribuitorul nu ar trebui luat la întrebări?

Afaceristul ieşean Ciprian Barticel a cumpărat spirt de la arabi. Iniţial, surse din anchetă au precizat faptul că afaceristul ce are un stand în complexul comercial „Phoenix” ar fi fost audiat.
Totuşi, avocatul care îl reprezintă pe acesta a afirmat că ar fi fost audiat doar ca martor, deşi Ciprian Barticel ar fi distribuit spirtul ucigaş.  Amintim că, deocamdată, anchetatorii susţin că 12 persoane ar fi decedat din cauza consumului de alcool sanitar contrafăcut.  În urma percheziţiilor efectuate în judeţul Ilfov, cei doi arabi au fost ridicaţi, audiaţi, aduşi la Iaşi şi arestaţi preventiv.

Comentarii
  • Statul roman, dar mai ales politicul nu a luat niciodata in calcul sa protejeze societatea de scursurile altor tari acioati pe aici. Vi se pare normal ca astfel de spurcaciuni sa vina aici si sa comita asa infractiuni, sa calce in picioare fara nesimtire legile statului roman? Si pe deasupra sa mai moara si lumea datorita lor?! Indiferent cum au murit nenorocitii aia. Vi se pare normal? Aveti idee arabii, turcii, chinezii ce evaziuni fiscale fac pe aici, ce falsificari de marfuri fac, fapte si infractiuni care in fapt afecteaza economia nationala??/ merge rau oamenilor tarii noaste datorita acestora.

Adauga un comentariu