Info Turism

O specialitate culinară din Turcia: SUGIUCUL

Publicat: 08 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O specialitate culinară din Turcia SUGIUCUL
O specialitate culinară din Turcia

O specialitate culinară din Turcia. Turcia este o destinaţie de vacanţă foarte căutată de turiştii romani. An de an, zeci de mii de romani îşi petrec vacanţele în această tară care se găseşte pe două continente. Pe lângă numeroasele plaje superbe, monumente istorice vechi de mii de ani, Turcia este cunoscută şi pentru specialităţile culinare. Bucătăria turcească este cunoscută la nivel mondial. În rândurile de mai jos vă prezentăm un desert întâlnit în mai toate tarabele şi pieţele turceşti. Cei care doresc ceva calitativ care să nu îngraşe, trebuie să încerce esenţele vechi, naturale.

Sugiucul, un desert turcesc preparat de sute de ani

Sugiucul este un desert turcesc preparat încă din epoca medievală. Acesta conţine nucă, şerbet de struguri şi e preparat aşa cum numai un cofetar tradiţional turc ştie. Este şi un desert foarte sănătos, având nucă, struguri şi fiind fiert.

O specialitate culinară din Turcia. Ingrediente

4 litri de must

2 kg de zahăr

1 kg de făină

4 kg de sâmburi de nucă

Sfoara pentru legat

Modalitate de preparare

Sâmburii de nucă se înşiră pe o aţă din bumbac, în funcţie de mărimea dorită.

Mustul se filtrează prin pâslă, 3 litri se pun la fiert cu zahărul până se obţine un sirop gros. 1 litru se amestecă bine cu făină şi, când mustul fiert a scăzut la jumătate, se adăugă zeamă de făină. Trebuie să amestecăm continuu ca să nu se lipească.

Înşirate pe ata bucăţile de nucă se trec prin lichidul gros şi fierbinte. Atunci când primul strat lucios şi gustos s-a uscat şi întărit, sfoară cu nuci se trece din nou prin sirop. repetăm procedeul de câteva ori până se obţine grosimea dorită de fiecare.

Sugiucul se lasă la uscat în loc răcoros câte 5- 10 zile. Astfel obţinem un desert sănătos care este o adevărată delicatesă.

Adauga un comentariu