Local

O studentă din Iași, hărțuită pe Facebook! Întreg scandalul a izbucnit de la căutarea unei vrăjitoare! „Aș vrea să mă ajute cu ațele mele astrale!”

Publicat: 03 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O studentă din Iași hărțuită pe Facebook Întreg scandalul a izbucnit de la căutarea unei vrăjitoare Aș vrea să mă ajute cu ațele mele astrale
O sală de judecată în cadrul căreia sunt analizate dosarele penale aflate pe rol

O tânără studentă a avut parte de săptămâni de coșmar, după ce s-a împrietenit pe Facebook cu un ieșean de-o vârstă cu ea. Studenta a susținut că a fost hărțuită cu tot felul de mesaje amenințătoare, venite din partea individului. Un alt tânăr a precizat că același ieșean i-a trimis mesaje de amenințare, i-a zgâriat și murdărit ușa de la apartament. Întreg scandalul a izbucnit de la… căutarea unei vrăjitoare! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe George Olariu la 1 an și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru amenințare, hărțuire și distrugere

O studentă de 24 de ani, din Iași, a susținut că a fost hărțuită pe Facebook! Întreg scandalul a izbucnit de la căutarea unei vrăjitoare! În urma incidentelor, un ieșean, George Olariu, a fost cercetat, trimis în judecată și condamnat de prima instanță.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe individ la 1 an și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru amenințare, hărțuire și distrugere. În plus, judecătorii l-au obligat la urmarea unui tratament medical, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. De asemenea, magistrații l-au obligat pe George Olariu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, timp de 110 zile, în cadrul Direcției de Exploatare Patrimoniu sau al Direcției de Asistență Socială Iași.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă P.M.H. și îl obligă pe inculpatul George Olariu să îi plătească acesteia suma de 2.000 de euro, cu titlu de daune morale. Ia act că, ulterior constituirii ca parte civilă, persoanele vătămate C.C.G. și C.G. au renunțat la pretențiile civile solicitate în cursul urmăririi penale”, au afirmat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind contestată de George Olariu. Dosarul a ajuns acum pe rolul Curții de Apel Iași, următorul termen fiind stabilit pentru 9 decembrie 2020.

Scandalul în care a fost implicat George Olariu a izbucnit pe Facebook

Procesul lui George Olariu a început pe 31 iulie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în instanță pe individ, sub acuzațiile de hărțuire, amenințare și distrugere. Asta, după ce individul a fost reținut pentru 24 de ore, de două ori, pe 14 martie 2019 și, respectiv, 9 aprilie 2019.

„Pe 13, 19 și 22 februarie, pe 2, 3, 4, 7, 9 și 10 martie 2019, inculpatul George Olariu i-a transmis persoanei vătămate C.G. (32 de ani), prin intermediul aplicației Facebook Messenger, mesaje de amenințare cu acte de violență, cu moartea și cu alte acte păgubitoare îndreptate împotriva persoanei vătămate și a membrilor familiei sale, producându-i acesteia o stare de temere cu privire la integritatea sa fizică și a membrilor familiei sale.

În noaptea de 11 spre 12 martie 2019, inculpatul s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate C.G. (64 de ani), ocazie cu care i-a degradat ușa de acces în apartament, scrijelind-o cu un corp ascuțit și aruncând vopsea maronie pe aproximativ 50 la sută din suprafață, pe toc și pardoseală, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 1.200 de lei. Mai mult, inculpatul, atât de pe contul său de Facebook Messenger, cât și de pe alte conturi create de către acesta pe aplicația Facebook Messenger, a transmis persoanei vătămate P.M.H. numeroase mesaje cu conținut amenințător, jignitor și obscen, care, atât prin frecvență, cât și prin conținut, i-au creat acesteia o stare de temere”, au afirmat procurorii ieșeni.

Cum s-a ajuns în această situație

La audieri, partea vătămată C.G. (32 de ani) a declarat că l-a cunoscut pe George Olariu în urmă cu aproximativ 4 ani, întâlnindu-l o singură dată într-un grup de prieteni comuni și purtând cu el doar câteva discuții în acel cerc de prieteni. Ulterior acestei întâlniri, după aproximativ 2 zile, C.G. a primit o cerere de prietenie pe Facebook de la George Olariu, cerere care a fost acceptată de persoana vătămată.

„După ce a acceptat cererea de prietenie, C.G. a început să primească de la inculpat, prin aplicația Facebook Messenger, mesaje prin care acesta îl ruga să-i facă cunoștință cu o vrăjitoare sau cu alte persoane care l-ar putea ajuta să facă vrăji și să-l ajute cu «ațele lui astrale». Numitul C.G. a intuit că ceva nu este în regulă cu George Olariu și că este posibil ca acesta să sufere de anumite afecțiuni, motiv pentru care l-a blocat, pentru a nu mai primi mesaje de la el”, au mai afirmat magistrații.

Conform acestora, în cursul anilor 2016-2019, C.G. a primit multe de cereri de prietenie, dar și mesaje pe adresa sa de Facebook de la George Olariu, care folosea conturi fictive, mesaje cu conținut asemănător, prin care acesta îi cerea să-l ajute cu problemele lui astrale, însă de fiecare dată C.G. a blocat respectivele conturi, pentru a nu mai fi deranjat.
La rândul ei, tânăra studentă P.M.H. a primit două solicitări de prietenie, una pe aplicația Facebook și una pe aplicația Instagram, în luna februarie 2018, solicitări pe care le-a acceptat. După acceptarea cererilor de prietenie, persoana vătămată și George Olariu au început să discute prin intermediul aplicațiilor de Messenger și să dezvolte o relație de prietenie, fără a se întâlni personal.

Studenta de 24 de ani a încercat să afle cine este George Olariu

Anchetatorii au menționat că acest tip de relație a continuat între studentă și George Olariu până în august 2018, când P.M.H., îndemnată de individ, l-a contactat pe un alt utilizator, pentru a afla mai multe informații despre acesta. Tânăra a contactat utilizatorul contului respectiv și l-a întrebat dacă îl cunoaște pe George Olariu și dacă poate să-i ofere mai multe informații despre acesta, deoarece are suspiciuni că ar avea unele probleme de natură psihică.

„Persoana vătămată C.G. i-a spus numitei P.M.H. că îl cunoaște pe George Olariu de aproximativ 4 ani, că a primit de la acesta sute de mesaje de pe conturi fictive, prin care îi cerea ajutorul cu diferite probleme «astrale». Totodată, a sfătuit-o pe P.M.H. să nu mai poarte discuții cu George Olariu, deoarece acesta ar avea probleme psihice și ar putea fi periculos”, au adăugat procurorii ieșeni.

Anchetatorii au mai spus că studenta și C.G. au mers la domiciliul lui George Olariu pe 23 august 2018, pentru a discuta cu el, dar nu a răspuns nimeni la ușă. Procurorii au mai susținut că, ulterior, cei doi au început să primească mesaje de pe diferite adrese de Facebook, care erau o înșiruire aleatorie de litere ale alfabetului, mesaje de amenințare cu acte de violență asupra lor și a familiei lor, precum și mesaje cu conținut jignitor și obscen, de la George Olariu. Când a fost audiat, George Olariu nu a recunoscut comiterea faptelor, afirmând că, de fapt, ar fi fost agresat pe stradă, în trecut, de C.G. Mai mult, ieșeanul a negat că ar fi distrus ușa lui C.G. sau că ar fi amenințat-o ori hărțuit-o pe tânăra studentă P.M.H. Însă magistrații au constatat că afirmațiile sale sunt contrazise de martori și de probele depuse la dosar.

Adauga un comentariu