Actualitate

O studentă, găsită fără suflare în cămin. Echipajul medical a bătut la ușă și a plecat. Reacția directorului Ambulanței private – UPDATE

Publicat: 27 mai 2020

O tânără din Unganda a murit din cauze necunoscute în camera sa de cămin. Iubitul ei a sunat la 112 de două ori.

Este anchetă de amploare în cazul unei studente ce a fost găsită moartă în Timișoara. Iubitul ei a sunat la 112 și a anunțat că nu se simte bine. Echipajul ambulanței a ajuns la ușa fetei care locuia într-un cămin studențesc, a bătut la ușă, iar pentru că nu a răspuns nimeni a plecat.

Tânăra avea 24 de ani și era din Africa. A venit în România pentru a studia științe economie. Ea era în primul an la master.

Luni, iubitul tinerei a sunat din nou la 112 și le-a spus autorităților că nu mai reușește să dea de iubita lui. Pompierii au spart de data această ușa camerei în care se afla și au găsit-o pe tânără fără suflare. Colegii ei spun că nu cunosc dacă tânăra avea vreo afecțiune.

Autoritățile fac acum o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat.

UPDATE: Directorul ambulanței private a reacționat în cazul studentei decedate în cămin.

„Noi am fost solicitaţi pentru a face un consult unei persoane. Prima dată a fost adresa greşită, după care s-au coordonat cu cei de la 112 şi au găsit adresa corectă. Au mers la cămin, au găsit persoana respectivă, doctoriţa de gardă i-a făcut un consult şi i-a administrat un tratament. Fiind singură în cameră, medicul i-a spus că ar trebui chemată o ambulanţă care să o transporte la urgenţe. Situaţia nu impunea, dar s-a gândit că fiind singură în cameră şi nevorbind limba română ar fi util. Noi avem foaia de control medical semnată de pacient. Ambulanţele sunt dotate cu GPS, apare locaţia”, a declarat Vasile Raţ, directorul serviciului de ambulanţă privată.

O studentă din Africa a fost găsită moartă într-o cameră de cămin. Fata era studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, iar moartea acesteia este una suspectă. Se pare că tânăra ar fi anunțat că se simte rău în cursul zile de duminică, iar luni, autoritățile ar fi intrat în camera de cămin cu forța, unde ar fi găsit-o pe tânără fără suflare. În urma unor cercetări, a fost descoperit faptul că fata de 24 de ani ar fi nepoata președintelui Ugandei, mama acesteia fiind cumnata demnitarului.

Studentă găsită moartă într-un cămin studențesc. Era nepoata unui demnitar

Tânăra a fost găsită moartă în camera de cămin în care locuia. Era studentă în Timișoara. În cursul zilei de duminică, aceasta a luat legătura cu un prieten, care a anunțat autoritățile. Fata i-ar fi spus că nu se simte bine. Acesta le-a comunicat și o adresă, însă nu a fost corectă. . Medicii de la Ambulanţă au făcut verificări şi au ajuns inclusiv la căminul unde se afla tânăra, însă uşa era încuiată. Ziua următoare, băiatul a sunat din nou și a spus că nu reușește să ia legătura cu fata. Acolo a ajuns din nou un echipaj de la Ambulanţă, dar şi un echipaj de la ISU care a spart uşa, reușind să intre în cameră. Acolo se afla tânăra din Uganda, decedată.

Mercy Kajuma Birungi era nepoata președintelui Ugandei, mama ei fiind sora soției acestuia. Potrivit informațiilor făcute publice de IPJ Timiș, tânăra de 24 de ani locuia în Căminul 15, din Complexul Studențesc, și era studentă în anul I la master, la Facultatea de Știinte Economice.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Aurora Voicilă, a declarat că poliţiştii au întocmit dosar penal, sub acuzaţia de ucidere din culpă și au început o anchetă, pentru a stabili circumstanțele decesului. Trupul neînsufleţit a fost transportat la IML pentru efectuarea autopsiei. Medicii de acolo spun că a fost o moarte patologică şi că nu există urme de violenţă.

Adauga un comentariu