Local

O tânără de 19 ani a fost condamnată la 8 luni de închisoare de judecători pentru că a furat lenjerie intimă dintr-un mare complex comercial din Iași

Publicat: 21 mai 2020

Judecătorii ieșeni au condamnat o tânără de 19 ani, Daria Roman, la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a furat lenjerie intimă dintr-un mare complex comercial. Tânăra fusese trimisă în judecată sub acuzația de furt calificat. La audieri, aceasta a recunoscut comiterea faptei

O tânără în vârstă de 19 ani s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, din pricina unei perechi de chiloți tanga. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Dariei Roman la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru furt calificat.

„Instanța ia act că persoana vătămată, prin reprezentanții săi legali, nu a formulat pretenții civile în cadrul procesului penal”, au precizat judecătorii în cazul tinerei de 19 ani.

Deocamdată, decizia primei instanțe nu a fost contestată.

A ascuns o haina de blana in chiloti – VIDEO

Tânăra a povestit ce s-a întâmplat cu lenjeria intimă

Procesul tinerei de 19 ani a început pe data de 12 martie 2019. Asta, după ce tânăra fusese reținută și arestată preventiv de pe data de 22 februarie, până pe 13 aprilie 2019. Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a tinerei de 19 ani, pentru furt calificat.

„În seara zilei de 20 februarie 2019, în jurul orei 21:00, inculpata a sustras produse alimentare și nealimentare în valoare de 82,90 lei dintr-un magazin aflat într-un complex comercial din municipiul Iași”, au menționat procurorii ieșeni.

Așadar, în seara zilei de 20 februarie 2019, Secția III de Poliție a fost sesizată prin 112 de agenții de securitate din magazin cu privire la faptul că au prins o tânără de 19 ani după ce ar fi sustras produse alimentare și nealimentare fără a le plăti.
La audieri, tânăra a povestit că locuiește la bunica sa, în municipiul Iași. Pe 20 februarie 2019, ea s-a întâlnit cu o prietenă, B.I., și au stabilit să meargă la magazinul din complexul comercial situat în centrul Iașului, pentru a face cumpărături.
Cele două tinere au intrat în magazin în jurul orei 19:15. Acestea au luat un coș pentru cumpărături, în care ambele au pus diferite produse.

„Spre deosebire de martora B.I., inculpata a mai luat din magazin o bucată de cașcaval afumat, o pereche de chiloți tanga și un balsam de păr de la L’Oreal, pe care le-a ascuns în geanta pe care o avea asupra ei, cu intenția de a le sustrage. Acțiunea sa a fost observată de dispecerul magazinului, care a anunțat agentul de securitate de pe linia caselor de marcat, pentru ca acesta să urmărească dacă inculpata achită produsele ascunse. După ce a ascuns în geantă produsele menționate, inculpata s-a îndreptat cu martora la casa de marcat, unde au achitat doar produsele din coș, fără ca inculpata să le plătescă și pe cele ascunse în geantă, dupa care s-au îndreptat spre ieșirea din magazin”, au mai spus procurorii.

Femeie, cercetată pentru furt dintr-un magazin

Daria Roman a recunoscut că a pus lenjeria intimă în geantă

Anchetatorii au mai afirmat că, în momentul în care s-au apropiat de ieșirea din magazin, cele două tinere au fost oprite de agentul de securitate, care a întrebat-o pe Daria Roman dacă a sustras produse din magazin, moment în care aceasta a recunoscut comiterea faptei.
Agentul de securitate le-a cerut să-l însoțească într-o cameră anexă a magazinului, de unde a adresat o cerere privind intervenția unui echipaj de Poliție. În prezența oamenilor legii, tânăra de 19 ani i-a predat reprezentantului magazinului produsele pe care le-a luat.

„Cu ocazia audierii în faza de urmărire penală, inculpata a recunoscut comiterea faptei, susținând că a comis-o la inițiativa prietenei sale, B.I.
Martora a infirmat cele susținute de inculpată, declarând faptul că nu a știut că inculpata a sustras produse din magazin și că nu a văzut momentul în care aceasta le-a sustras”, au încheiat anchetatorii ieșeni.

Ulterior, tânăra de 19 ani a fost trimisă în judecată și condamnată din cauza perechii de chiloți tanga și a celorlalte produse.

Adauga un comentariu