Actualitate

O țară din Europa oferă angajaților bani de vacanță și bonusuri lunare. Majoritatea lucrătorilor sunt români

Publicat: 28 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O țară din Europa oferă angajaților bani de vacanță și bonusuri lunare. Majoritatea lucrătorilor sunt români
Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite.

O țară din Europa oferă angajaților bani de vacanță și bonusuri lunare. Pe lângă salariul generos care poate ajunge la 3000 de euro, angajații se bucură și de alte beneficii precum card de taxi, bani pentru concediu și bonusuri în funcție de performanță. Majoritatea lucrătorilor din această țară sunt români.

O țară din Europa oferă angajaților bani de vacanță și bonusuri lunare

Mulți români își caută locuri de muncă în străinătate, iar țările nordice au început să fie atractive pentru cei care vor să aibă un salariu bun. Pe o platformă de recrutare, o companie străină din Danemarca anunță că vrea să angajeze muncitori pentru abator.

Salariile sunt atractive, acestea ajungând până la 5 000 de euro lunar. De asemenea, se adaugă și alte beneficii, precum bani de vacanță și bonusuri de performanță.

,,Căutăm muncitori pentru abator (porc) în departamentul de dezosare al unei companii din Danemarca, care doresc să participe la producția zilnică, în tura de seară. Vorbim despre o săptămână de 4 zile.”, se precizează în anunțul postat pe platforma de recrutare.

Angajatorul oferă angajare cu contract de muncă danez, contract permanent, în cadrul unei companii daneze; salariu plătit la fiecare 2 săptămâni; bani vacanță (+12,5%) și SH pay (plată pentru zilele de duminică și sărbători legale); suport administrativ constant (inclusiv tax card, yellow card).

Care sunt țările cu cel mai bun nivel de trai

În fruntea clasamentului când vine vorba de țările cu cel mai bun nivel de trai se află Elveția. Scoruri foarte mari au și alte țări din Europa de Vest, cum sunt Norvegia, Islanda, Danemarca, Suedia, Germania, Irlanda sau Țările de Jos. România se situează în prima jumătate a clasamentului, ocupând locul 53.

Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare, o companie din Danemarca anunță că vrea să angajeze un vopsitor auto calificat pentru o poziție permanentă cu normă întreagă și un salariu de 5000 de euro pe lună. Danemarca oferă salarii motivante pentru cei care dau dovadă de seriozitate și profesionalism.

În România, pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților. Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. Cei care lucrează în IT au câștigat cel mai bine anul trecut, în medie 6.500 de lei pe lună. Topul celor mai bine plătite domenii este continuat de angajații din project management și cercetare/dezvoltare, care au avut, în medie, salarii de 6.000 de lei pe lună, și de cei din management – cu 5.500 de lei. Pe locul patru sunt angajații din construcții/instalații, cu un salariu mediu de 5.000 de lei pe lună.

Cert este că viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare. Inteligența artificială va schimba piața muncii pe viitor, susțin experții. Un loc important îl ocupă și locurile de muncă ce permit lucrul de acasă.

Adauga un comentariu