Cancan

Oana și Mioara Roman au probleme. Sunt la un pas să rămână fără avere

Publicat: 10 aug. 2020
Oana și Mioara Roman au probleme
Oana și Mioara Roman sunt pe cale să piardă o vilă moștenită la Sinaia

Oana și Mioara Roman au probleme. Acestea au fost acționate în instanță din cauza unui testament buclucaș al sorei Mioarei Roman. Miza procesului o reprezintă o vilă și terenul aferent situate în apropierea Castelului Peleș.

Mioara Roman și fiicele ei au fost acționate în instanță de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat. Motivul ar fi un testament buclucaș iar miza procesului este uriașă. Ar fi vorba de o vilă superbă situată în apropierea Castelui Peleș, una dintre perlele arhitecturale ale României.

Concret, instituția de stat încearcă să recupereze niște datorii de la Mioara Roman. Și încearcă acest lucru prin executarea unui teren și a unei clădiri care au fost moștenite de la sora Mioarei. Amintim că sora Mioarei Roman a fost răpusă în urmă cu trei ani de o boală nemiloasă.

Oana și Mioara Roman au probleme

Rodica-Lenuţa Georgescu avea 79 de ani, era văduvă și nu avea copii. Astfel că Mioara Roman și fiicele sale i-au fost alături până în ultima clipă. Acum, Oana Roman și mama ei, Mioara, sunt la un pas să piardă o proprietate importantă. Ele vor ajunge în fața instanței. Pe lângă acest proces, RA-APPS a mai deschis un dosar, recent, pentru aceeași moștenire. Instanța urmează să se pronunțe asupra solicitării de anulare a testamentului prin care Oana și Catinca Roman au intrat în posesia imobilului situat în Sinaia.

„Constată că masa succesorală rămasă de pe urma defunctei Georgescu Rodica Lenuţa se compune din: imobil teren situat în orasul Sinaia, str…, nr…, jud. Prahova, înscris in CF nr…, nr. cadastral …, în suprafaţă de 1350 mp si construcţie C1 edificată pe acesta, în suprafaţă de 173 mp și sumele de bani deținute de către defunctă, la data decesului, în contul deschis de către aceasta la … S.A.

Constată calitatea de legatari universali a pârâtelor ROMAN ELISEI IOANA SABINA şi ZILAHY CATINCA MARIA, în baza testamentului autentificat sub nr.1814 din data de 30.06.2016, de către Societatea Profesională Notarială Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean şi Asociaţii, cu o cotă de 1 fiecare din masa succesorală.

Respinge, în rest, cererea ca neintemeiată, cu drept de a formula cerere de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.

Mioara Roman a avut grijă de sora sa

„Sora mea este bolnavă, în ultima fază. O avem internată într-un aşezământ bisericesc pentru bolnavi de cancer în fază terminală. De zece ani se luptă sora mea cu cancerul ăsta. În ultimul an a fost din ce în ce mai rău… Fără fete, fără Oana şi Calina, şi chiar şi fără Marius, nu ştiu ce m-aş fi făcut…”, a dezvăluit Mioara Roman în urmă cu câțiva ani.

Oana și Mioara Roman au probleme. Însă acum, tocmai moștenirea lăsată pare să le creeze necazuri.

Adauga un comentariu