National

Octavian Foale a murit chiar în prima zi de Paște. A fost unul dintre jucătorii și antrenorii de legendă din Timișoara

Publicat: 02 mai 2021

Unul dintre jucătorii și antrenorii de legendă din Timișoara s-a stins chiar în prima zi de Paște! Octavian Foale, devenit celebru chiar pe timpul lui Nicolae Ceaușescu, când a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de blat la meciul dintre FC Bihor și Politehnica Timișoara, a murit la 83 de ani, după ce, în urmă cu o lună, suferise un atac celebral.

”Născut la 20 ianuarie 1938, la Reşiţa, a jucat chiar în prima divizie, la CSMS Iaşi. Ca antrenor, s-a stabilit în Timişoara pentru că toţi cei trei băieţi ai săi erau deja jucători în oraşul de pe Bega.

Cel mijlociu, Emanuel (”Manu”), şi mezinul, Angelo, chiar au jucat la Poli (la seniori sau tineret). Cel mare, Antonio (”Toni”), a fost antrenor principal, iar acum este secund la Politehnica.

În 1986, pe când era antrenor secund la Poli, nea Tavi a fost condamnat la închisoare, în urma tentativei de ”blat” la meciul FC Bihor – Poli, din primul eşalon, alb-violeţii fiind în cursa pentru salvarea de la retrogradare.

Nea Tavi a rămas celebru şi pentru metodele inedite şi ştiinţa de a antrena juniorii. A înfiinţat chiar o şcoală de fotbal, Luceafărul Timişoara.”, informează aspolitehnica.upt.ro.

Adauga un comentariu