Actualitate

Octavian Jurma critică Guvernul pentru interzicerea vânzării testelor rapide în farmacii: „Dacă nu mai testăm deloc ajungem la zero cazuri!”

Publicat: 22 nov. 2020

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma critică Guvernul Ludovic Orban pentru interzicerea vânzării testelor rapide în farmacii. Octavian Jurma este de părere că interzicerea vânzării testelor rapide în farmacii este o măsură greşită.

Octavian Jurma critică faptul că autorităţile testează prea puţin, iar din această cauză numărul cazurilor de persoane infectate este limitat. În opinia sa, numărul celor care se infectează zilnic este cu mult mai mare decât o arată cifrele oficiale.

În spatele acestei decizii s-ar afla dorinţa Guvernului de a ţine sub tăcere numărul real al cazurilor, până la alegeri, susține medicul Octavian Jurma, cunoscut pentru criticile sale faţă de măsurile adoptate de Guvern, pe care le consideră insuficiente pentru a opri epidemia.

„Vă dați seama ce nu îi lasă pe oamenii ăștia să doarmă noaptea? Cum să îi mai impiedicăm pe tâmpiții ăștia de români responsabili, care insistă să își poarte singuri de grijă, să ne strice frumusețe de platou chiar acum când suntem pe cale să anunțăm că am intrat în coborâre?“, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

„Doamne ferește să aflăm câți suntem cu adevărat infectați“

Octavian Jurma consideră că Guvernul liberal este deranjat de faptul că oamenii care se testează la privat „le strică“ numărul de ifnectări.
„Vă dați seama că dacă românii responsabili nu s-ar testa singuri ar scădea numărul de teste din România cu 40% în fiecare zi? Păi cât timp ar dura până ar ieși un politician zâmbitor și triumfal să ne anunțe că suntem pe curba descendentă chiar dacă rata de pozitivare ar fi de 50%?
Cred că deja cei din fruntea țării fac frisoane când aud cuvântul „testare” și de când cu Slovacia, mai rău decât „testarea RT-PCR” nu poate fi decât „teste rapide”. Doamne ferește să aflăm câți suntem cu adevărat infectați chiar înainte de sfintele alegeri?
Așteptăm cu nerăbdare interzicerea testelor private, asta va înjumătăți rata de incidență în România. Se poate însă și mai bine, dacă nu mai testăm deloc o să ajungem la zero infectări pe zi chiar la timp să deschidem târgurile de Crăciun! Asta da, Crăciun fericit! Scuze pentru ton, dar nu mai suport să văd acest război împotriva testelor dus până la absurd. O să revin cu un studiu despre nivelul de testare

Agenţia Naţională a Medicamentului: Testele rapide pentru COVID-19 nu pot fi vândute în farmacii

Agenţia Naţională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis că testele rapide pentru COVID-19 nu pot fi vândute în farmacii. Reprezentanții Agenției consideră că acestea sunt teste pentru uz profesional, iar „atât timp cât testele rapide nu sunt utilizate de către profesioniști, așa cum producătorul menționează în instrucțiunile de utilizare, rezultatele pot fi compromise”.

Adauga un comentariu