Local

Oficial! A fost aprobat împrumutul de 21 de milioane de euro de la BERD pentru Primăria Iaşi. Iată lista obiectivelor reabilitate prin aceste fonduri

Publicat: 30 apr. 2020
ALT=«Primăria Municipiului Iași»
Primăria Municipiului Iași

Consilierii locali din Iaşi au aprobat în urmă cu câteva minute, în cadrul şedinţei ordinare de plen, un proiect de hotărâre privind contractarea unui impumut de 21 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Deşi grupul de consilieri locali PSD s-au arătat iniţial scepcitici şi au cerut lămuriri suplimentare privind acest împrumut, proiectul a fost adoptat astăzi cu majoritate de voturi. Singurul care nu a votat „pentru” a fost consilierul Răzvan Timofciuc, trecut cu un picior în barcă USR.

Proiectul constă în contractarea a aproximativ 15 milioane euro pentru modernizarea depoulului CTP din Dacia, altor 2 milioane de euro pentru reabilitarea Cinematografului Dacia dar şi o sumă importantă pentru modernizarea unor unităţi de învăţământ din oraş. După câteva zeci de minute de dezbateri, proiectul a primit girul aleşilor locali şi municipalitatea poate demara discuţiile cu banca. Este al doilea împrumut consistent contractat de Primăria Iaşi. În 2016 municipalitatea a luat circa 15 milioane de euro pentru achiziţia autobuzelor ISUZU care circulă în prezent în oraş. Odată cu noul credit, gradul de îndatorare al primăriei se afla în jurul a 9%.

 

Adauga un comentariu