International

Oficial ONU pentru drepturile omului, vizită în China. Xi Jinping avertizează împotriva folosirii drepturilor omului ca „scuză pentru amestecarea în afacerile interne ale altor țări”

Publicat: 25 mai 2022
Xi Jinping
Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, se află în China pentru o vizită de șase zile

Liderul Chinei, Xi Jinping, a vorbit cu șefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, în timpul unei vizite în regiunea Xinjiang, avertizând împotriva politizării drepturilor omului ca „scuză pentru a interveni în afacerile interne ale altor țări” și apărând conducerea Republicii Populare Chineze.

Mesajul vine pe fondul reînnoirii trecerii în defensivă a Beijingului, după publicarea unei scurgeri semnificative de date din partea aparatului de securitate din Xinjiang, inclusiv fotografii cu mii de uiguri reținuți și documente interne care descriu împușcarea celor care încearcă să evadeze.

Xinjiang găzduiește milioane de uiguri și musulmani turci

Xinjiang găzduiește milioane de uiguri și alți musulmani turci, care au fost supuși unei campanii guvernamentale de control cultural, lingvistic și social și acte de opresiune pe care guvernele lumii, inclusiv SUA, le-au numit genocid.

Bachelet, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, se află în China pentru o vizită de șase zile extrem de orchestrată, care include orașele Kashgar și Urumqi din Xinjiang. Turneul, despre care China a spus că nu este o investigație, a fost întâmpinat cu critici de către unii legislatori occidentali cu privire la potențialul său de a fi folosit ca propagandă.

Xi și Bachelete au discutat printr-un apel video

Într-un apel video de miercuri, Xi și Bachelet „au expus în profunzime probleme majore legate de dezvoltarea cauzei chineze pentru drepturile omului”, potrivit unui comunicat oficial al presei de stat. Președintele a spus că Republica Populară Chineză a pornit cu succes pe o cale a drepturilor omului care „se potrivește condițiilor sale naționale”.

„Nu există o „țară ideală” perfectă în problema drepturilor omului; nu este nevoie de un „profesor” care să conducă alte țări și nu putem politiza și instrumentaliza problema drepturilor omului, să ne angajăm în standarde duble și să folosim drepturile omului ca scuză pentru a interveni în afacerile interne ale altor țări.” i-a spus el, conform CCTV și Xinhua.

„Abaterea de la realitate și copierea completă a modelului instituțional al altor țări nu numai că va fi greu de adaptat, ci va aduce și consecințe dezastruoase și, în cele din urmă, masele largi de oameni sunt cele care vor suferi”, a adăugat Xi.

Bachelet, printre alte remarci, i-a spus lui Xi că „admiră eforturile și realizările Chinei în eradicarea sărăciei, protejarea drepturilor omului și realizarea dezvoltării economice și sociale”.
Comentarii
  • DA? NU ESTE PERMISA AMESTECAREA IN AFACERILE INTERNE ALE ALTOR TARI????? DICTATOR TAMPIT PRIETENUL LUI PUTIN! DAR RUSIA DE CE NU NUMAI CA SE AMESTECA IN TREBURILE INTERNE ALE ALTOR TARI SI VREA SA DICTEZE SOARTA TUTUROR TARILOR DAR A FACUT SI UN RAZBOI FARA MOTIV A DISTRUS UCRAINA SI PE NOI TOTI CA NU AVEM PACE SI SARACIA ESTE INSUPORTABILA. DICTATORII VOR LINISTE SI SUVERANITATE IN TARA LOR DAR SA UCIDA SI SA COMANDE TOATE CELELATE TARI. DICTATORII PARANOIA TREBUIE SA DISPARA URGENT, UCISI

Adauga un comentariu