Razboi în Ucraina

Oficial ucrainean: Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinat

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii

Viața președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, este mereu în pericol, mai ales în contextul războiului din Ucraina, care i-a nemulțumit pe mulți dintre ruși. O dezvăluire recentă a șefului spionajului militar ucrainean arată că un atentat la viața „țarului” a avut loc la scurt timp după declanșarea invaziei.

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (Golovne Upravlinnia Rozvidki – GUR), general-maior Kirill Budanov, a declarat, citat de Ukrainskaia Pravda, că a existat o tentativă de asasinat asupra președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, la scurt timp după începerea războiului contra Ucrainei.

„Au fost tentative de asasinat asupra lui Putin. A existat chiar și o tentativă de asasinat asupra lui Putin, după cum am aflat, reprezentanți ai Caucazului, nu cu mult timp în urmă. Aceasta nu este o informație publică. A fost o încercare complet nereușită, dar chiar a avut loc… A fost acum vreo 2 luni. Încă o dată, nu a avut succes. Acest eveniment nu a avut nicio publicitate, dar a avut loc”, a spus Kirill Budanov.

Tentativă de asasinat contra lui Putin

Anterior, șeful GUR declarase că președintele rus Vladimir Putin a ajuns într-o fundătură: „nu poate nici să oprească războiul împotriva Ucrainei, dar nu are nici cum să-l câștige”.

Declarația șefului spionajului militar al Ucrainei vine în contextul în care tot mai multe surse, politice, militare sau din zona serviciilor secrete, vorbesc despre nemulțumirea liderilor de linia a doua de la Kremlin față de războiul fără orizont din Ucraina.

Cum se păzește liderul de la Kremlin de asasinate

Galeotti a povestit că lui Putin nu i-a plăcut niciodată să călătorească cu elicopterul, așa că acel convoi cu 18 vehicule, ambulanță și limuzine strălucitoare, negre, este o priveliște familiară deja pe traseul pe care-l face Putin. „Cu aproximativ 45 de minute înainte de a trece, traseul este pur şi simplu sigilat”.

„Președintele rus a fost întotdeauna atent cu privire la securitate, dar astăzi Putin este mai paranoic ca niciodată. Rareori se aventurează acum chiar și în biroul său de la Kremlin, preferând să facă afaceri din conacul lui vopsit în galben de pe moșia sa de vară, Novo-Ogaryovo, într-o suburbie exclusivistă, printre starurile rock și oligarhi, la vest de Moscova.

Oamenii vin la el numai când vrea să-i vadă. Are personalul său, gărzile de corp, echipa sa de degustători de mâncare și așa mai departe, dar de luni de zile miniștrii înalți, consilierii cu care odată se consulta frecvent, au fost ținuți la distanță. Pandemia a facilitat acest lucru, dar el nu dă niciun semn că dorește să schimbe status quo-ul”, a mai spus profesorul britanic.

Comentarii
  • Cand il extermina urgent cineva pe Putin? VREM PACE! Criza energetica, criza alimentare si in curand foametea bate la usa, distrugeri si morti in Ucraina, amenintari pentru noi si toate tarile, saracie, pana cand ne distruge acest schizofrenic?

  • Rusia e plina de alde rasputini,problema nu se va rezolva doar prin lichidarea acestui terorist,acolo trebuie sa mai treaca zeci de ani in care DEMOCRATIA sa-si spuna cuvantul.uitati-va la tarisoara noastra cati nostalgici comunisti traisc in ea dupa 30 de ani de la caderea lui!

  • … iar s-a trezit viteazul tastaturii … n-are pastile si scrie … uita c-a scris si mai scrie inca o data …

  • Oricum zilele acestui criminal nazist sunt numarate! Dupa…. ce il ia Dracu , Rusia va ramane tot in infernul si intunericul comunismului , acest popor nu va intelege niciodata ca trebuie sa-si schimbe total regimul, rusii au trait mereu in bezna, in razboaie, cenzura, minciuna, frica de regimul comunist , in propaganda mincinoasa ca Occidentul si Nato ar fi impotriva Rusiei, mai bine cu aceasta tara sa nu mai aiba legaturi tarile lumii sa ramana izolata. Nu v-ati saturat sa vedeti mereu figura nazistului Putin care se lauda cu victoria din Ucraina laudandu-se si la rusii lui cate teritorii au fost distruse , cati ucrainieni au fost ucisi? Am ceritudinea ca toate distrugerile si sangele varsat si nenorocirile noastre se intorc repejor fix ca o sageata in Rusia . Mortii se razbuna!Dumnezeu exista!

Adauga un comentariu